Haberler

Açıkekran Levent'te sanat "Pencereler" ile devam ediyor

Güncelleme:

Açıkekran Yeni Medya Sanatları'ndan sonra, çağdaş sanat alanının farklı türlerine ev sahipliği yapan Açıkekran Levent, yeni sergisi ile sanatseverlerle buluşuyor.

Nermin Ülker'in yapıtlarının Ali Akay küratörlüğünde bir araya geldiği "Pencereler" sergisi, Şekerbank'ın Genel Müdürlük binasında konumlanan Açıkekran Levent'te 18 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Çağdaş sanatın farklı türlerine ev sahipliği yapan Açıkekran Levent'in Nermin Ülker imzası taşıyan yeni sergisi, heykel sanatına güncel bir yaklaşım sunuyor.

Türkiye'nin yeni medya ve video alanına odaklı ilk sanat platformu Açıkekran ile çağdaş sanatı şubeleri aracılığıyla Anadolu'ya taşıyan Şekerbank, yeni Genel Müdürlük binasındaki ikinci galerisi Açıkekran Levent ile pentür, heykel, fotoğraf ve enstalasyon gibi farklı alanlarda üretilen güncel sanat yapıtlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. İlk sergisiyle çağdaş resmin ustalarını bir araya getiren Açıkekran Levent, bu kez heykel sanatına güncel ve farklı bir bakış sunan yeni sergisiyle sanatseverleri ağırlayacak.

Açıkekran Levent'te 'Rüya Nesnesi olarak Form'

Açıkekran Levent, Ali Akay küratörlüğünde hazırlanan "Pencereler" ile izleyiciyi Nermin Ülker'in düş dünyasına davet ediyor. Sanatçı sağlık alanındaki mesleği ile ilgili düşündüğü görüntülerle, hastanelerin kapalı ve karanlık mekanlarından dışarı bakma arzusuyla başlayan bir maceraya bağlı olarak ortaya çıkardığı formlar 'pencereler'i heykelleştiriyor; düş ve gerçeğin geçişkenliğini gözler önüne seriyor. Ülker, rüyalardan gelen formlar olarak pencereleri plastik bir yorumla yeniden anlamlandırarak, soyut-somut form ilişkisini sorguluyor.

Şekerbank'ın Levent'teki Genel Müdürlük binasında açılan sergi, 18 Kasım'a kadar hafta içi 09:00 – 19:30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nermin Ülker Levent Ali Şekerbank Ali Akay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title