Haberler

Açıkdeniz ile de E-Devlet Kapısına Erişilebilecek

DenizBank'ın "AçıkDeniz İnternet Bankacılığı" üzerinden e-Devlet kapısına giriş yapan müşteriler, başka şifreye gerek duymadan platformun sunduğu tüm hizmetlere ücretsiz ulaşabilecek.

DenizBank'ın "AçıkDeniz İnternet Bankacılığı" üzerinden e-Devlet kapısına giriş yapan müşteriler, başka şifreye gerek duymadan platformun sunduğu tüm hizmetlere ücretsiz ulaşabilecek.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamada, AçıkDeniz ile e-Devlet kapısına giriş için yeni bir alan daha eklendiği belirtilerek, "Türksat ve Denizbank iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar ile internet bankacılığı (AçıkDeniz) üzerinden de güvenli bir şekilde e-Devlet kapısına (türkiye.gov.tr) giriş yapılabilecek" denildi.

Kullanıcıların, internet bankacılığı uygulamasına giriş yaptıktan sonra üst barda yer alan "e-Devlet Girişi" düğmesine tıklayarak başka bir şifreye ihtiyaç duymadan e-Devlet kapısına girebilecekleri aktarılan açıklamada, "Hayata geçirilen bu uygulama ile e-Devlet kapısı şifresi, elektronik imza ve mobil imza kullanarak yapılan e-Devlet kapısı giriş işlemlerine bir yenisi daha eklenmiş oldu" ifadelerine yer verildi.

E-Devlet şifresi olmayana kolaylık

Yeni uygulama ile e-Devlet kapısı şifresi olmayan kişilerin de platformu kullanabileceği aktarılırken, şifresini unutanlar için de AçıkDeniz'in yeni bir alternatif giriş kanalı olacağı vurgulandı. Söz konusu uygulama üzerinden platforma giriş yapan ve daha önce şifre almayan kişilerin, profil sayfası üzerinden e-Devlet kapısı şifresi oluşturabileceği belirtildi.

Garanti Bankası, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası ile de internet bankacılığı uygulamaları üzerinden e-Devlet kapısına giriş uygulaması çalışmalarında sona yaklaşıldığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, konuyla ilgili hizmet vermek isteyen diğer bankaların talepleri doğrultusunda uygulamanın yaygınlaştırılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Denizbank Türksat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title