Haberler

Açık Veri Portalı' Projesi, Gaziantep'te Hayata Geçti

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) ev sahipliğini yaptığı 12. eTR ödülünü Şahinbey Belediyesi alırken, Şahinbey Belediyesi e-belediyecilik uygulaması dalında ‘Açık Veri Portalı’ projesiyle orta ölçekli belediyelerde 1. oldu.

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile düzenlenen 12. eTR ödülüne ‘Açık Veri Portalı’ projesi ile Şahinbey Belediyesi aldı. Kamudan Vatandaşa, Kamudan Kamuya, Kamudan İş Dünyasına ve Özel Ödüllerin yarıştığı törende 6 yılda 3 üçüncü defa eTR ödüllüne layık görülen Şahinbey Belediyesi, bu yıl e-belediyecilik uygulaması dalında aday gösterildiği ‘Açık Veri Portalı’ projesiyle orta ölçekli belediyeler arasında birinci oldu. Danyada sadece 10 ülkede uygulanan projenin, Türkiye’de uygulamaya girmesi ile birlikte vatandaşlar artık veri portalı ile her türlü bilgiye sahip olacak. Türkiye’de ise sadece Şahinbey Belediyesi’nde hayata geçirilen uygulama ile, vatandaşlar artık her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşabilecek.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazetecilere projenin detayları ile ilgili bilgiler verdi. Tahmazoğlu, dünyanın hızla geliştiğini ifade ederek, internet üzerinden sağlanan hizmetlere her gün yenilerinin eklendiğini söyledi. Şahinbey Belediyesi’nin daha önce e-belediyecilik alanındaki yapmış olduğu çalışmalarla ödüller kazandığını hatırlatan Tahmzaoğlu, ‘Açık Veri Portalı’ projesi ile orta ölçekli belediyeler kategorisinde birincilik ödülünü aldıklarını söyledi. Tahmazoğlu, “Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hem de Şahinbey Belediyesi olarak bundan gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

‘DÜNYANIN SADECE 10 ÜLKESİNDE BU UYGULAMA VAR’

Tahmazoğlu, bu proje ile belediyenin kamu kaynaklarını kullanarak Türkiye’ye örmek bir çalışma yapmak olduğunu söyledi. Topladıkları verilerin internet ortamında vatandaşlarla paylaştıklarını dile getiren Tahmazoğlu, “Bir vatandaşın ihtiyaç duyduğu her şey internet ortamından artık ulaşabilecek. Aynı zamanda bu verileri kendi internet sitesine indirebiliyor. Bu anlamda gerek kamu kurum ve kuruluşları zaman ve masraf harcamadan tasarruf sağlıyor. Aynı zamanda da vatandaş, arzu ettiği bilgilere çok rahat bir şekilde ulaşabiliyor. Gerçekten çok güzel bir hizmet. Buda Türkiye’de ilk defa Şahinbey Belediyesi tarafından uygulanan bir hizmettir. Dünyanın sadece on ülkesinde bu uygulama var “ dedi.

AMAÇ: VATANDAŞIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK

Tahmazoğlu, “Buradaki amaç vatandaşın yorulmadan ve gerekse belediyeye gelmeden ister belediyemizi ile alakalı olsun veya olmasın kentimizi ile ilgili ulaşmak istediği tüm veriye rahat bir şekilde ulaşma imkanı sağlamak. Bilgi güçtür, paylaşılmayan bilginin hiç bir değeri yoktur. Ne kadar bilgi toplayıp ne kadar vatandaşımıza ulaşabiliyorsak vatandaşın hayatını kolaylaştırmış oluruz” diye konuştu  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şahinbey Belediyesi Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title