Haberler

Açık Su Yüzme Yarışı Artvin'de Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yüzücülerden detaylar- Yüzme yarışının başlaması- Yarışmacılardan Celal Altunbaş röportaj- Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin konuşması Açık su yüzme yarışı Artvin'de yapıldı Artvin Belediyesi-Türkiye Yüzme Federasyonu Marina Açık Su Yüzme Yarışması, Borçka Baraj Gölü'nde yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Yüzücülerden detaylar- Yüzme yarışının başlaması- Yarışmacılardan Celal Altunbaş röportaj- Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin konuşması Açık su yüzme yarışı Artvin'de yapıldı Artvin Belediyesi- Türkiye Yüzme Federasyonu Marina Açık Su Yüzme Yarışması, Borçka Baraj Gölü'nde yapıldı. Yarışmalara, erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 50 sporcu katıldı. 1500 ve 3000 metrelik parkurlarda gerçekleştirilen yarışlarda, yaşları 15 ile 70 arasında değişen katılımcılar birinci olmak için kulaç attı. Yarışmada 28 hakem görev alırken, yüzücülerin can güvenliği için 4 motorlu tekne ile 4 kano hazır bekletildi. Artvin Valisi Kemal Cirit, il olarak çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, organizasyonda emeği geçen federasyona ve belediyeye teşekkür etti.Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise Artvin'in güzelliklerinden birinin de sular ve barajlar olduğunu ifade ederek, "Üzerinde bulunduğumuz Borçka Baraj Gölü yüzme dahil 13 kilometrelik yola sahip. Hepimiz biliyoruz ki bu sular üzerinde çok şeyler yapılabilir. Yüzmesinden durgunsu kanosuna, su kayağından dalışına, yelkenine, kısacası su üzerinde yapılabilecek her şey bu doğa cennetinde yapılabilir" diye konuştu.Türkiye Yüzme Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Mutlutürk, amaçlarının yüzmeyi ülkede yangınlaştırmak, tanıtmak, performans anlamda iyi bir noktaya getirmek olduğunu kaydederek, "Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri olan Artvin'de bu yarışı yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Olanakları, tesisleri, yüzme için uygun ortamı gördükten sonra burada her yıl organizasyon yapılmasına öncü olacağız" ifadesini kullandı.Yarışmacılardan Celal Altunbaş, ilk defa baraj gölünde yüzdüğünü, derinlik ve rakımdan dolayı yorulduğunu belirterek, "Bin 500 metreyi 26 dakika 50 saniyede yüzdüm. Her yıl yapılırsa katılacağım. İnşallah bu yarışlar bundan sonra da uluslararası organizasyon haline gelerek devam eder" dedi.Yarışma sonunda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Kocatepe Türkiye Borçka Artvin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title