Haberler

Açık Öğretim Okullarının Ders Kitapları Yenileniyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce açık öğretim okulları kitaplarının yeniden yazımına başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce açık öğretim okulları kitaplarının yeniden yazımına başlandı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanlığının geçen yıl başlattığı "Açık Öğretim Okulları Ders Kitaplarının Yeniden Yazılması Projesi" kapsamında, ders kitaplarının program geliştirme çalışması Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının onayına sunuldu. Böylece, açık öğretim okullarının ders kitaplarının yenilenmesi çalışmasında kitap yazım aşamasına gelindi.

Açık öğretim lisesi, daha sonra kurulan mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim ortaokulu, Açık Öğretim Dairesi Başkanlığına bağlı olarak, kurulduğu 1992 yılından bu yana farklı nedenlerle örgün eğitimde öğrenimlerini tamamlayamayan veya öğrenimini yarıda bırakmış kişilere hizmet veriyor.

Kayıtlı 3,5 milyon öğrencisi bulunan Açık Öğretim Daire Başkanlığının ders kitapları ile ilgili başlattığı proje, açık öğretim okulları ders programlarında uzaktan eğitim metotları esas alınarak, öğretmen desteği olmadan ve çağın modern öğretim anlayışına uygun olarak alanında başarılı ve uzman bir eğitim komisyonu tarafından yürütülüyor.

Ortak ve seçmeli derslerin içeriklerinin yenilenerek ders kitabı haline gelmesinin 2 yıllık bir zaman içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Talim Terbiye Kurulu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title