Haberler

Alaattin Çakıcı Yüzünden 10 Müdür ve 36 Memur Açığa Alındı

Güncelleme:

Cezaevinde hükümlü Alaattin Çakıcı'nın tedavi gördüğü hastanedeki odanın kapısını açık bıraktıkları ve cezaevi müdürünü darp etmesinin üzerinin kapatılması gerekçesiyle 10 müdür ile 36 memur işinden oldu.

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli'nin tedavi gördüğü hastanedeki mahkum odasının kapısını açık bıraktıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan cezaevi müdürü, 2 cezaevi ikinci müdürü ve 24 infaz koruma memuru, baş kontrolörlüğün talebi üzerine açığa alındı. Soruşturma kapsamında 6 infaz koruma memuru gözaltına alınmış ve Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.

19 MEMUR DAHA AÇIĞA ALINDI

Hükümlü Alaattin Çakıcı'nın 1.5 yıl önce Tekirdağ 1'nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunduğu sırada görev yapan 1 No'lu Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer ve bir önceki müdür Suat Atan ile 5 ayrı ikinci müdür, 5 baş memur ve 7 infaz koruma memuru dün yeni ortaya çıkan çeşitli iddiaları üzerine açığa alındı.

DENETLEMEDE ORTAYA ÇIKTI

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Edirne'deki cezaevlerinde yatan hükümlü ve tutukluların tedavileri süresince kaldıkları Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda geçen ay denetleme yaptı. Kontrolörlerin güvenlik kamera görüntülerini incelemesinde, halen hükümlü olan ve hastanede tedavisi süren Alaattin Çıkıcı ve Hasan Heybetli'nin kaldığı mahkum koğuşundaki 2 güvenlik kapısından birisinin açık bırakıldığını belirleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

2 KEZ SERBEST KALDILAR

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran tarafından, hastane koğuşunda nöbet tutan Yüksek Güvenlikli F Tipi'nde görevli 7 infaz koruma memuru hakkında 'Örgüte bilerek, isteyerek yardım etme ve hükümlü olan kişinin kaçmasını sağlamak' suçlarından adli soruşturma başlattı. Tutuklama istemiyle sevk edildikleri Edirne Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan infaz korum memurları, Başsavcı Savran itirazı üzerine Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi'nin 'yakalama ve tutuklama' kararıyla yeniden gözaltına alındı. Geçen hafta 12 saat süren yargılamanın ardından Kırklareli Sulh Ceza Mahkemesi, infaz koruma memurlarını tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklulukları kağıt üzerinde kalan memurlar ikinci kez serbest bırakılmış oldu.

3 MÜDÜR, 24 MEMUR AÇIĞA ALINDI

Olayla ilgili süren idari soruşturma kapsamında Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nin birinci müdürü, 2 ayrı ikinci müdürü ve 24 infaz koruma memuru Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen baş kontrolör talebiyle görevlerinden uzaklaştırılarak açığa alındı.

TEKİRDAĞ'DA DA 19 MEMUR AÇIĞA ALINDI

Hükümlü Alaattin Çakıcı'nın 1.5 yıl önce Tekirdağ 1'nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde bulunduğu sırada görev yapan 1 No'lu Cezaevi Müdürü Kemal Kargacıer ve bir önceki müdür Suat Atan ile 5 ayrı ikinci müdür, 5 baş memur ve 7 infaz koruma memuru dün yeni ortaya çıkan çeşitli iddiaları üzerine açığa alındı.

Tekirdağ Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın 7 Aralık 2015 tarihli görevden uzaklaştırma yazısına göre, hükümlü Alaattin Çakıcı, tutuklular Ali Öztürk ve Yunus Emre Uçak'ın kurum müdürü ve infaz koruma memurlarına yönelik 'dayak' iddiaları, mesai saatleri dışında Çakıcı'nın avukatıyla görüşmesi, Çakıcı ve 2 tutuklunun başkasına ait hükümlü odasına girmesi, Çakıcı'nın avukatı aracılığıyla hükümlü ve tutuklar adına para yatırması iddiaları olaylarda ihmali olduğu öne sürülen aralarında müdürlerinde bulunduğu 19 memur açığa alındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaattin Çakıcı Hasan Heybetli Tekirdağ Güncel Haberler

500

Yorumlar (145)

HAMZA YAMAN:

Kekolar Çakıcıyı neden sevmez? 1-Kürt mafyasını haraca bağladığı için 2- Kürt mafya babası Behçet Cantürk denen kekoyu geberttiği için !

22
21
yanıtYanıtla
FİSTANLI HDP KEKOLARI:

Analarının fistanını utanmadan giyerek karı gibi yüzünü saklayan fistanlı kekolar şimdi de klavye erkekliğine başlamış :)

21
15
yanıtYanıtla
HAMZA YAMAN:

Kekolar sizi karı gibi saklanmaayın varsa derdiniz çıkın er meydana fistanlı kekolar sizi karıdan farkınız yok lan

11
15
yanıtYanıtla
HAMZA YAMAN:

Korkak kürtlere sesleniyrum belli ki kuyruk acınız var malum kürt mafyasını haraca bağlayan kişi Alaaddin Çakıcı. .

11
10
yanıtYanıtla
VEDAT GÜNER:

Bu kadar kişi seni sevdiğine göre inşallah RABBİM sana yakışan kapılar açar ağabey

12
9
yanıtYanıtla
f tiplerinin afillisi:

MEMURLARA HİÇ BİŞİ OLMAZ SUÇ YOK

21
0
yanıtYanıtla
.......Mobil-ANDROID:

isini dogru yapmayan kim varsa cezasini ceksin

9
11
yanıtYanıtla
batmanlı ahmet:

bu herif idam edilmeli

7
13
yanıtYanıtla
HALA AYNI KAFA:

bu reis dedikleriniz heryerde rahat keyfi yerinde adam hapistemi hoteldemi belli degil ne yaparsa yapsin koruyani kollayani var arkasi saglam boyle bende reis olurum reismis peh

15
5
yanıtYanıtla
Bilal:

TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!

13
6
yanıtYanıtla
Tüm 145 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title