Haberler

Acibadem Postao Sponzor Fk Novi Pazar

Zdravstvena grupa „Acibadem“ iz Istanbula u naredne dvije godine bice sponzor Fudbalskog kluba Novi Pazar.

Zdravstvena grupa „Acibadem" iz Istanbula u naredne dvije godine bice sponzor Fudbalskog kluba Novi Pazar, javlja Anadolu Agency (AA).

Ugovor o sponzorstvu danas su u predstavništvu „Acibadem" u Beogradu potpisali menadzer za sportska sponzorstva, te    zdravstvene grupe Cagri Ilk i generalni sekretar FK Novi Pazar Redzep Korac.

Sponzorstvom Acibadema omoguceno je novopazarskim fudbalerima da besplatno koriste medicinske usluge i  zdravstvene organizacije za povrede na treningu ili utakmici.

Kako je nakon potpisivanja ugovora rekao predstavnik Acibadema Cagri Ilk, pred pocetak sezone za igrace FK Novi Pazar bit ce obezbjedeni i besplatni sistematski pregledi u bolnicama u Turskoj.

Isticuci da sportu pridaju poseban znacaj Ilk je rekao da Acibadem saraduje sa više od 40 sportskih klubova i federacija i da se u centru „Fulija" u Istanbulu, koji je akreditovan od strane FIFA-a, lijece sportisti iz zemlje i inostranstva, te da je u citavom svijetu 30 takvih centara koji zadovoljavaju standarde FIFA-e.

Podsjetivši da je Acibadem vec tri godine zdravstveni sponzor FK Crvena zvezda i FK Partizan Ilker je naglasio i da su od danas i fudbaleri Novog Pazara na povjerenje klinikama Acibadema.

Generalni sekretar FK Novi Pazar Redzep Korac izrazio je cast što su za partnera dobili, kako je rekao, jednog od najrenomiranijih svjetskih klinika kao što je Acibadem.

„Cinjenica da je, pored naših najtrofejnijih klubova kakvi su Partizan i Crvena zvezda, Acibadem izabrao i naš klub to dovoljno govori da je FK Novi Pazar postao prepoznatljiv i van granica naše zemlje", istakao je Korac i izrazio nadu da ce ubuduce, zajedno sa Acibademo zabiljeziti poslovne i sportske uspjehe.

Ilk: FK Novi Pazar bratski klub -

Upitan zašto su pored Partizana i Crvene zvezde izabrali Novi Pazar da sponzorišu predstavnik istaknute klinike iz Turske je u izjavi za Anadolu Agency (AA) podvukao da pored toga što je to uspješan klub on je bratski klub Fenerbahcea, ali je i bratski u širem smislu.

„To je naš bratski tim, tamo zive muslimani. Uspješan je tim i pored ostalih razloga prihvatili smo da budemo zdravstveni sponzor FK Novi Pazar", objasnio je Ilk, dodavši da je predsjednik Upravnog odbora Acibadema Mehmet Ali Aydinal, bivši clan Uprave Fenerbahcea i predsjednik Fudbalske federacije Turske. - Sırbistan

Kaynak: AA / Spor

Partizan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title