Haberler

Acı Tablo Sel Sonrası Ortaya Çıktı

Bilecik Yeniköy'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 25 kişinin mahsur kaldığı sel sonrası 5 bin dönüm ekili arazinin heba olmasından dolayı mağdur olan köylüler, destek beklediklerin belirttiler.

Bilecik Yeniköy'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 25 kişinin mahsur kaldığı sel sonrası 5 bin dönüm ekili arazinin heba olmasından dolayı mağdur olan köylüler, destek beklediklerin belirttiler.

Yöniköy'de yaşanan acı tablo selden sonra ortaya çıktı. Bilecik Merkez'e bağlı Yeniköy'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel sonucu ortaya çıkan manzara içler acısı. Meydana gelen sel felaketinde 25 kişi mahsur kalmış, 2 saatlik başarılı bir kurtarma operasyonu sonunda kurtarılmıştı. Sel sonunda ortaya çıkan manzarada ise 5 bin dönüm arazi heba oldu. Köylüler böyle bir şey görmediklerini belirterek yaşanan olayda çok kayıpları olduklarını söylediler.

Köy halkından Hatici Seven, yaşanan selde zararlarının çok büyük olduğunu büyük bir felaket atlattıklarını belirtti. Seven, "Akrabamızdan birisinin arabası arazinin içinde kaldı. Biz kendi tarlamıza gidip gezmedik, ama gidip görenler zararımız çok diyor. Burada pek zararımız yok, ama ova tarlamızda olduğunu düşünüyorum. Başbakanımızdan ve Tarım Bakanımızdan yardım bekliyoruz. Çektiğimiz kredilerin daha doğrusu kredi çekenlerin borçlarının ertelenmesini istiyoruz. Araziye gidip görenler 5 binden fazla zarar var diyorlar" diye konuştu.

"BUGÜN GALİBA KIYAMET KOPACAK"

Sel sonrası yaşanan felaketi anlatan köy halkından Mehmet Gündoğan ise, yağan yağmurun testiden boşalır gibi yağdığını kaydetti. Gündoğan, "Ben o manzarayı görünce dedim ki, bugün galiba kıyamet kopacak. Devamlı kelime-i şehadet getirdim. Yağmur bittikten sonra bütün tarlalar mahvoldu ve traktörler arazide kaldı, çıkartamadılar. Ben 75 yaşındayım bu yaşıma kadar böyle bir yağmur hiç görmedim. Bu bizim köyümüz için büyük bir afet oldu. Civar köylerde bu yağmur çok yok ama bizim burada felaket oldu. Bu yaşanan felakette en az 5 bin dönüm arazi su altında kaldı. Maddi açıdan çok zararımız var. Bankalardan kredi çekmiştik tarlalara tohum almıştık ama bu felaketten sonra ne yapacağımızı bilemez durumdayız. Yetkililerin bizlere yardım etmelerini gelip görmelerini istiyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gündoğan Bilecik Merkez Yeniköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title