Haberler

Açev Genel Müdürü Yalçın Açıklaması

"Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin azaltılması için kadınların güçlenmesi kadar erkeklerin de bu çabalara katılması gerekiyor"

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Genel Müdürü Nalan Yalçın, "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin azaltılması için kadınların güçlenmesi kadar erkeklerin de bu çabalara katılması gerekiyor" dedi.

Yalçın, Mersin'de düzenlenen " Türkiye'de baba olmak; cinsiyet eşitliğinde sorumluluklar, haklar ve çözümler" başlıklı panelin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim yoluyla fırsat eşitliğini sağlamak ve insanların yaşam kalitesini arttırmak için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin, son yıllarda ekonomik anlamda yüksek bir büyüme oranı ortaya koyduğunu belirten Yalçın, "Ama maalesef, ülkemizde hala fırsat eşitsizliklerinin olduğu alanlar var. Bebeklikten yetişkinliğe kadar kadınlar ve kız çocukları, birçok fırsattan erkekler kadar eşit yararlanamıyor. Pek çoğu eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar birçok alanda ayrımcılığa uğruyor ve hatta şiddete de maruz kalabiliyor" diye konuştu.

Anne ve babayla paylaşılan anların çok önemli olduğunu ifade eden Yalçın, ailelerin, çocuklarla olan ilişkisi kadar, birbirleriyle olan ilişkisinin de çocukların modelini oluşturduğunu, araştırmalar, şiddetin olmadığı ailelerde büyüyen çocukların, zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal açıdan çok daha iyi geliştiğini ortaya koyduğunu anlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle "baba eğitim programları" düzenlediklerini bildiren Yalçın, şöyle konuştu:

"Bu programımızla yaklaşık 60 bin baba ve çocuğa ulaştık. Çocukların hayatında babaların da en az anneler kadar önemli olduğunu biliyoruz. Aile içindeki ilişkiler, toplumsal cinsiyet rolleri ve davranış biçimleri, çocukları yaşamları boyunca etkiliyor. Bugün cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında erkeklerin, özellikle de babaların yer alabileceğini, yer alması gerektiğini konuşmak üzere toplandık. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadına yönelik şiddetin azaltılması için kadınların güçlenmesi kadar erkeklerin de bu çabalara katılması gerekiyor. Erkekler, özellikle baba olduklarında çok daha fazla değişime açık oluyorlar. "

Aile ve Sosyal Politikalar İl  Müdürü Ünal Öncül ise müdürlük olarak, engellilere, çocuklara, yaşlılara ve kadınlara verdikleri hizmetlerde eşitliği esas tutmaya çalıştıklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, "Cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında babalık ve erkeklik rolleri' başlıklı oturum gerçekleştirildi.

Oturuma, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Devrim Başterzi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü, emekli aile mahkemesi hakimi avukat Eray Karınca, Çankaya Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahadır Türk ve Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Başkanı Tamer Gülcan konuşmacı olarak katıldı. - Mersin

Kaynak: AA / Güncel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title