Haberler

Açev'de Mutlu Son

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sarayönü Kız Teknik Meslek Lisesi ile AÇEV ortaklığında yapılan Anne-Çocuk eğitimi ile ilgili proje tamamlandı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sarayönü Kız Teknik Meslek Lisesi ile AÇEV ortaklığında yapılan Anne-Çocuk eğitimi ile ilgili proje tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje yararlanıcısı merkez finans ve İhale Biriminin Proje sözleşmesi makamı olduğu 2009 teklif çağrısı döneminde Anne Çocuk Eğitimi Vakfı'nca (AÇEV) tarafından hazırlanan "Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Hibe Programı" çerçevesinde "Kırsal Alanda Erken Çocukluk Eğitiminin Desteklenmesi Projesi" isimli proje tamamlandı.

Sarayönü'ne bağlı Ladik beldesi Çeşmelisebil beldesi, Kuyulusebil, Özkent, Yenicekaya, Bahçesaray köylerinde uygulanan 82 bin 128 avro bütçeli projenin sonlanmasına bağlı olarak bir toplantı düzenlendi.

Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen kapanış programında proje değerlendirilirken; eğitim alan anneler kazanımlarını kürsüye gelerek aktardı.

Programda kürsüye gelerek kısaca proje faaliyetlerinden bahseden AÇEV Koordinatörü Umman İrice, şunları kaydetti:

"Ladik, Çeşmelisebil, Bahçesaray, Yenicekaya, Kuyulusebil ve Özkent'de yapılan eğitimler kapsamında eğiticiler tarafından anne ve babalar çocuk eğitimi konusunda bilinçlendirildi. Çocuğun yakın çevresini destekleyerek yeni bir erken çocukluk eğitimi modeli ile 36-72 ay arasındaki çocukların gelişimleri ve okula hazır hale gelmeleri sağlandı. Eğitimcilerimiz hafta içi iki gün belirlenen yerlere giderek eğitimler verdi. 36-72 ay arası çocuğu olan annelere ulaşıp, çocuklarının gelişimlerini destekleyecek bilgi ve becerileri geliştirmelerine yönelik Anne Destek Programı uyguladık. Köyün ileri gelenleri ve özellikle erkeklere yönelik okul öncesi eğitimin önemi ve gerekliliğini kahve toplantılarıyla anlattık. Çocukların okul öncesi eğitiminden daha iyi faydalanması için hazırlanan proje içerisinde yer alan ana sınıflarının donanımının desteklenmesi gerçekleştirildi. Anasınıfları için gerekli materyallerin alımı gerçekleştirilerek çocukların hizmetine sunuldu."

Programın sonunda ise yerel proje sorumlusu Keziban Küçükkara ve eğitimciler Esma Kaya, Sevim Akyüz, Elife Gönen, Seyhan Kazan, Selma Akyüz ve Havva Karatürk'e çalışmalarından dolayı sertifikaları verildi.

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Avrupa Birliği Sarayönü Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title