Haberler

"Acemi"lere uygulamalı kasaplık eğimi -

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi "acemi kasap"ları kazalardan korumak için açılan uygulamalı kasaplık kursları ilgi görüyor.

HALİL ŞAHİN - Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi "acemi kasap"ları kazalardan korumak için açılan uygulamalı kasaplık kursları ilgi görüyor.

Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak iki bölümde verildiği kurslar 40 dersten oluşuyor. Bu derslerde kesim, deri yüzme, iç organlarının çıkarılması, et depolama teknikleri, kesim işlemleri sırasında hijyen ve ilk yardım konularının yanı sıra dini kurallara göre kurbanlıkların seçimi ve kesimi de anlatılıyor.

Dersler, alanlarında uzman kişilerce veriliyor. Dini bilgiler için müftülüklerden, hijyen ve ilk yardım dersleri için sağlık meslek liselerinden, kesim teknikleri için kasaplar odası üyesi kasaplardan yardım alınıyor.

Acemi kasapların sık yaptığı hataların vurgulandığı kursta, uygulamalı eğitimler entegre et tesislerinde yapılıyor.

- "Bilinçli bir kurban kesicisi olmak için geldim"

Bayraklı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan kursa katılan Mikdat Düz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır kendi kurbanlarını kesmesine rağmen, kursla işin ehli olmadığını fark ettiğini söyledi.

Kursa bilinçli bir kurban kesicisi olmak için geldiklerini vurgulayan Düz, "Bıçak kullanmasını, hayvanın neresini keseceğimizi, nasıl bağlayacağımızı öğrendik. Eziyet etmeden kurbanımızı rahatlıkla kesebileceğiz" diye konuştu.

Düz, babasının kurban kesimi sırasında, hayvanı doğru bağlayamaması sırasında kaza geçirdiğini kaydederek, şunları anlattı:

"Nasıl bağlanacağını bilmediği için hayvanın ayağı ipten sıyrıldı ve babamın kafasını sıyırarak geçti. Babam hafif sıyrıklarla atlattı. Hayvan dengeli vursa belki babam hayatta olmazdı."

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title