Haberler

Acemi Kasaplar İş Başında

Bayramın ilk gününde, yurdun çeşitli yerlerinde kurban kesimi sırasında yaralanarak hastahanelere başvuranların sayısı 1275'e ulaştı.

Ankara'da bayramın ilk günü kurban keserken yaralananlar, çeşitli hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Alınan bilgiye göre, kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan yaklaşık 70 kişi Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Yaralılardan 15'inin

"bağ kesilmesi" sonucu tedavi altına alındığı, diğerlerinde ise küçük kesikler bulunduğu öğrenildi.

Yaralılardan E.K, 15 yıldır kasap olduğunu belirterek, zaman zaman bu tür yaralanmaların söz konusu olabildiğini söyledi. Bu yıl büyükbaş bir hayvanı keserken bıçağın elinden kayarak, ayağına düştüğünü anlatan E.K, yarasının çok büyük olmadığını, hekimlerin gerekli müdahaleyi yaptığını kaydetti.

Ş.B. de kurban etlerinin kemiklerini parçalarken parmağını kestiğini ifade ederek, "İlk kez böyle bir şey başıma geliyor. Daha dikkatli olmalıydım" diye konuştu. 9 yıldır kasap olarak çalışan V.M. ise büyükbaş bir hayvanı keserken yaralandığını anlatarak, "Hayvanı yere yatırdık ancak birden kontrolümüz dışında ayağa kalktı, boynuzu bacağımı yırttı" dedi.

Bu arada Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi de kurban keserken yaralanan 30 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Kocaeli'nde kurbanlık keserken yaralanan 158 kişi çeşitli hastanelere başvurdu. Yaralılardan bazıları ayakta tedavi edilirken, bir kısmı ise genel cerrahi ve ortopedi servislerine müşahede altına alındı.

Erzurum'da kurban kesimi sırasında el, parmak, yüz ve ayaklarından yaralanan toplam 60 kişi Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi, Palandöken Devlet Hastanesi ile Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildi. Bu arada merkez Yakutiye ilçesi Şükrüpaşa semtinde ikamet eden Hüseyin Er

(51), kurbanını keserken kalp krizi geçirdi.

Adıyaman'da 82. Yıl devlet hastanelerine, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 16 acemi kasap başvurdu. Yaralananlar ayakta yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Düzce'de ise belediye tarafından belirlenen hayvan kesim yerlerinde ve evlerinin önünde kurbanlık hayvanlarını keserken yaralanan 52 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Nevşehir'de, kurban kesimi sırasında 20 kişi el, kol ve bileklerinden bıçakla, 4 kişi de kurbanlık hayvanlardan aldığı darbelerle vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Dr. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne giden yaralılar, acil serviste yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Sivas'ta kurban keserken yaralanan 63 kişi, Numune Hastanesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Tokat'ta kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 6 kişi, Tokat Devlet Hastanesinde tedavi edildi.

Şanlıurfa'da, bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışan 161 kişi bıçak ve kesici aletlerle çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturan yaralıların çoğu ayakta tedavi edilirken bazı kişilerin bacaklarında veya karnında kesikler olduğu görüldü.

Isparta'da kurban kesimi sırasında yaralanan 18 kişiden 10'u Isparta Devlet Hastanesi, 5'i Gülkent Devlet Hastanesi'nde, 3'ü ise Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 60 yaşındaki Zekiye Karagül, küçükbaş hayvan kesimi sırasında kendisinin de yardımcı olmak için hayvanın bacağından tuttuğunu, bu sırada kasabın elinin kayması sonucu parmağından yaralandığını anlattı.

Malatya'da kurban kesmek isterken yaralanan 50 kişi hastanelerin acil servislerine başvurdu. Çoğunluğu elinden yaralanan vatandaşlar, Malatya Devlet Hastanesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi ile özel hastanelerde ayakta tedavi altına alındı.

Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kilis'te kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan 71 kişi de hastanelere başvurdu.

Konya, Karaman ve Aksaray'da da kurban kesmek isterken bıçakla yaralayan toplam 396 kişi hastanelere başvurdu.

Adana'da kentin farklı mahallelerinde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralayan acemi kasaplardan 20'si Adana Numune Eğitim ve Araştırma, 10'u Adana Devlet, 10'u Çukurova Devlet, 15'i de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi olmak üzere toplam 55 başvurdu.

Siirt il merkezinde kurban kesimi yapan 12 kişinin kendisini yaraladığı için hastanelere başvurdu. Yaralıların, Siirt'teki çeşitli hastanelerdeki ilk müdahalenin ardından taburcu edildikler.

Bolu'da aldıkları kurbanlıkları kendi imkanları ile kesmek isteyen 33 kişi de çeşitli yerlerinden yaralanarak Bolu Köroğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin acil servislerine başvurdu. Acemi kasaplar, hastanelerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. - ANKARA

Kaynak: AA / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title