Haberler

Acele Kamulaştırma Kararları

Bakanlar Kurulu, enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, enerji iletim hattı projeleri için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Söz konusu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Erzurum'un Oltu ve Şenkaya, Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Kangal ve Divriği, Çorum'un Merkez, Alaca, Osmancık ve İskilip, Yozgat'ın Sorgun ve Çekerek ilçelerinde, Doğalgaz İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazlar, sabit tesis ve ulaşım yollarının; enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı amacıyla acele kamulaştırılacak.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne (TEİAŞ) ait "154 kV (Yeni Çates-Çaycuma 2-Safranbolu-Karabük) Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi" kapsamında, güzergaha isabet eden taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Genel Müdürlük tarafından acele kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Öte yandan Bakanlar Kurulu, 20 Nisan 2015 tarihli Şırnak İli Doğal Gaz İletim Hattı Projesi kapsamında, bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin ve 8 Nisan 2015 tarihli Ham Petrol ve Jet Yakıtının Türkiye Üzerinden Karayolu veya Demiryolu ile Taşınmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair kararların yürürlüğe konulmasına karar verdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Erzurum Şenkaya Oltu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title