Haberler

Acele Kamulaştırma Kararları

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Bakanlar Kurulu, hidroelektrik santral ve baraj yapımı ile enerji, otoyol ve kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verdi.

Konuya ilişkin kararlar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), "380 kV İspir-Bağıştaş Enerji İletim Hattı", "154 kV Çiçektepe Trafo Merkezi", "154 kV Seyhan-Ceyhan 2-Osmaniye Enerji İletim Hattı Yenileme", "380 kV Lapseki 2-Sütlüce 2 Denizaltı Kablosu Interfaceleri", "380 kV Kurşunlu-Bağlum-Sincan Enerji İletim Hattı", "380 kV Uzundere-Aliağa Enerji İletim Hattı" ve "154 kV Burdur-Keçiborlu Enerji İletim Hattının 49/9-63 Numaralı Direkleri Arası Deplasman Hattı" projeleri kapsamında belirlenen güzergaha isabet eden taşınmazlar ile direk yerlerini mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisini ise irtifak hakkı kurularak acele kamulaştıracak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Maliye Bakanlığı, regülatör, baraj ve hidroelektrik santral yapımı amacıyla Erzincan, Bingöl, Giresun, Elazığ ve Antalya'da yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen bazı taşınmazların acele kamulaştırmasını gerçekleştirecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında bazı taşınmazları kamulaştıracak.

Gönen Belediye Başkanlığı da kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Kurtuluş Mahallesi'ndeki bazı taşınmazların acele kamulaştırmasını yapacak. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Çiçektepe Türkiye İspir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title