Haberler

Açed, Amanos Dağlarında 2 Adet Şelale Keşfetti

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde faaliyet gösteren Amanoslar Çevre Derneği (AÇED), amanos dağlarında gizli kalmış 2 adet şelale keşfetti.

Dağlarda yaşlı çınar ağaçlarını tespit etmek için çalışma yürüttüklerini belirten AÇED İkinci Başkanı Nazım Sönmez, "Amacımız Amanos dağlarında bulunan yaşlı çınar ağaçlarını tespit edip gün yüzüne çıkarıp kamuoyuna tanıtmaktı. Dörtyol'a bağlı ve Amanos dağları içinde kalan terör nedeni ile boşaltılmış olan Kapılı ve Çat köyleri bölgesindeki Cinli dere ile Kapılı vadileri içinde 4 kişilik bir ekiple yaptığımız araştırmalarda İnsan eli değmemiş vadiler içinde hiç keşfedilmemiş 2 adet şelaleyle karşılaştık" dedi.

İki gün boyunca dağlarla yattıklarını ifade eden 2. Başkan Sönmez, "Daha önce bilinmeyen ve ismi olmayan şelalelere bulundukları bölgenin isimleri olan Kapılı ve Cinli Dere şelalesi ismini verdik" diye konuştu.

Şehir merkezine araç yolu ile yaklaşık 30-35 kilometre Kuş uçumu ise 15 kilometre mesafede olan Amanos dağları vadileri içinde keşfedilen şelalelerin 5 ile 25 metre arasında akışkanlık gösterdiği belirtilen şelaler dizisine ulaşımın belirli noktaya kadar araçla yapılarak daha sonra vadi içine yaya inilerek sağlandığı belirtildi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dörtyol Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title