Haberler

Damar Görüntüleme Cihazı Özel Bahar Hastanesinde

Güncelleme:

Damar Görüntüleme Cihazı Accuvein AV300 Bursa'da Özel Bahar Hastanesi'ne geldi.

Kan alma işlemi esnasında damar bulma işleminde büyük kolaylık sağlayan damar görüntüleme cihazını hastalar daha konforlu hizmet sunmak için Bahar Hastanesi bünyesine hastalara hizmet vermeye başladı.

Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Ömer Kurt "Damar bulamama ya da defalarca tekrarlanan iğne girişlerinden kaynaklanan istemediğimiz sıkıntıları en aza indirgemek için bu çihazı aldık. Laboratuvarda tahlil için kan veren damar yapısı çok ince olan çocuklarda bazen sıkıntı yaşıyorlardı. Kan alma sırasında çocuklarda ve bebeklerde damarın bulunması çok zor olduğundan. Damar bulunana kadar müdahele sürdüğünden aileler ve çocuklar büyük acı çekiyordu. Bu cihazın yaydığı lazer ile damar sistemi net bir şekilde gözüktüğünden hastalarımıza bu işlemi konforlu hale getirdik " dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kullanılmaya başlanan teknolojik ürün, damar yollarını bulmada sağladığı yüzde 100 başarı, doktor ve hemşirelere büyük kolaylık, hastalara ise konfor getirdi. Cihazla özellikle bebeklerde, çocuklarda ve kanser hastalarında damarı bularak kan almak işlemi kolaylaştı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title