Haberler

Acarsan'dan 200 Milyon Dolarlık Hastane Açılışı

Türkiye’nin en güçlü şirketlerinden Acarsan Holding uluslararası bir tesise daha imza attı.

Türkiye'nin en güçlü şirketlerinden Acarsan Holding uluslararası bir tesise daha imza attı.

Acarsan Holding'e bağlı Universal Acarsan tarafından, Irak'ın Babil vilayetinde yapımı tamamlanan 200 milyon dolara mal olan, 600 yataklı eğitim hastanesinin açılışı gerçekleştirildi. Babil kent merkezi Hille'deki İmam Sadık Eğitim Hastanesi'nin açılışına Irak Sağlık Bakanı Adile Humud ile birlikte çok sayıda önemli isim de katıldı.

Iraklı Bakandan Acarsan Holding'e teşekkür

Sağlık Bakanı Humud, hastanede düzenlediği basın toplantısında, "Söz konusu hastane, Irak'ta son 30 yıl içerisinde hizmet verecek en büyük hastanedir. Ortadoğu'nun en önemli hastanelerinden biri olan 600 yataklı bu tesisimiz, ilk defa tüm alanlardaki en gelişmiş tıbbi cihazlara sahip olma özelliğini de taşıyor" dedi. Bakan Humud, ülkelerine böyle donanımlı ve büyük bir hastaneyi kazandırması nedeniyle Universal Acarsan'a teşekkür ederek, hastanenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

"Uluslararası 4 büyük tesisimiz daha bitiyor"

Açılışla ilgili bir değerlendirme yapan Acarsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Acar, "Açılışını yaptığımız hastanenin işletmesi başlıyor. Meysan, Kerbela, Nasıriyye ve Basra'da büyükçaplı eğitim hastanelerimizin inşasında son aşamaya gelindi. Bu hastanelerin inşasının yüzde 90'ı tamamlandı. Irak'taki mali duruma rağmen şirketimizin güçlü ekonomisi sayesinde buradaki yatırıma devam ediyoruz" dedi.

Selim Acar, Salahaddin vilayetine bağlı Dicel ve Tuzhurmatu ilçesiyle Kut kentinde de eğitim hastanelerinin inşasının da sürdüğünü söyledi. Acar, Acarsan Holding uluslararası projelerinin yanı sıra Türkiye'deki inşaat sektöründe, ülkenin tek etapta tamamlanan en büyük konut projelerinden biri olan Iconova'nın da Gaziantep'te yapımı devam ettiğini kaydederek, Iconova'da güçlü şirketlerden Şireci Grup ile ortaklığı bulunduğunu hatırlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Acar Universal Türkiye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title