Haberler
BBC

Ac Milan'ın Çinli Yatırımcılara Satışı Tamamlandı

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kulübü 740 milyon euroya Çinli Li Yonghong başkanlığında kurulan Rossoneri Sport Investment Lux şirketine sattı.

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu, Serie A kulüplerinden AC Milan'ın Çinli bir yatırım grubuna satış işlemi tamamlandı.

Anlaşmayla, Berlusconi'nin sahibi olduğu kulübün yüzde 99.93'lük hissesi Çinli Li Yonghong başkanlığında kurulan Rossoneri Sport Investment Lux şirketine satıldı.

Satışın toplam maliyeti 740 milyon euro. Bu miktarın 220 milyon eurosu kulübün borçlarının ödenmesine ayrıldı.

Bugün Milano'da yapılan imza töreninde nihai satış anlaşmasını Fininvest CEO'su Danilo Pellegrino ile kulübün yeni sahibi Yonghong Li'nin "sağ kolu" olarak nitelenen Han Li imzaladı.

Kulübün satışı için gerekli para transferinin de yapılmasının ardından satış işleminin kesinleştiği açıklandı.

Fininvest ve Rossoneri yatırım grubu tarafından yapılan ortak açıklamada, 5 Ağustos 2016'da varılan ön anlaşmanın bugün itibariyle kesinleştiği belirtildi. Resmi açıklamaya göre Milan'ın yeni sahipleri, kulübün mali yapısını güçlendirmek için yüklü miktarda sermaye artırımı ve likidite enjeksiyonu yapmayı da taahhüt etti.

Milan'ın satışı, Çinli bir grup tarafından Avrupa'daki bir kulübe yapılan en büyük yatırım olarak kayıtlara geçti.

Geçen yıl Haziran ayında da AC Milan'ın ezeli rakibi Inter Milan Çinli Suning Grubu'na satılmıştı. Suning Grubu, Inter'in yüzde 68.55'lik hissesini yaklaşık 270 milyon euro'ya satın almıştı.

31 yıl sonra Berlusconi'ye veda

1899'da kurulan AC Milan, 31 yıl önce Silvio Berlusconi tarafından satın alınmıştı.

Berlusconi'nin yatırımlarının da sayesinde büyük başarılar elde eden kulübün tarihinde 5 Avrupa, 18 İtalya şampiyonluğu bulunuyor.

Ancak AC Milan son yıllarda hem Serie A'da hem de Avrupa kupalarında eski günlerini aratıyordu.

Serie A'da 2015-2016 sezonunu 7. sırada tamamlayan AC Milan halen ligde 6. sırada bulunuyor.

BBC

Silvio Berlusconi Milano İtalya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title