Haberler

Aç Kalan Yaban Hayvanları İçin Uyarı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü: Vatandaşlarımızdan istediğimiz, çetin kış şartlarında yalnızca yiyecek bulabilmek için çok nadir de olsa aralarında görebilecekleri yaban hayvanla...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ağır kış şartları nedeniyle insanların yaşam alanına gelebilecek yaban hayvanlarının öldürülmemesi konusunuda vatandaşları uyardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ağır kış şartları nedeniyle doğadaki yaban hayvanlarının zor durumda kaldığı belirtildi.

Bölge müdürlüğü ekiplerince yurdun değişik yerlerinde yüksek kesimlere yiyecek bırakıldığına işaret edilen açıklamada, "Yaban hayvanlarının yaşamını devam ettirebilmeleri için mevcut koşullarını iyileştirmeye gayret etsek de çetin kış koşulları nedeniyle bu hayvanlarımız aç kalabilir. Bunun sonucu olarak da sadece yiyecek bulmak amacıyla nadiren de olsa insanların yaşam alanlarına gelebilirler" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yiyecek aramak için insanların yaşam alanlarına gitmek zorunda kalan yaban hayvanlarının korunması gerektiği vurgulanarak, şunlara yer verildi:

"Kar ve buz altında hayatta kalabilmek adına insanların yaşam alanına giden yaban hayvanlarının peşine silahla düşülmemesi en büyük arzumuzdur. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, çetin kış şartlarında yalnızca yiyecek bulabilmek için çok nadir de olsa aralarında görebilecekleri yaban hayvanlarına zarar vermemeleridir. Doğanın dengesi için daha da önemlisi her canlının yaşam hakkına saygının gereği yaban hayvanları öldürülmemelidir."

-Öldürülmeleri yasak

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık da nesli tehdit altındaki yaban hayvanlarının öldürülmesinin yasak olduğunu hatırlattı.

Yabani türlerin koruma altında bulunduğunu anımsatan Özyanık, şunları belirtti:

"Yaban hayatının devamını sağlayan ve ekosistemin sağlıklı olarak düzenlenmesinde önemli rol üstlenen bu canlıları koruma konusunda vatandaşların desteğine de ihtiyacımız var. Özellikle ağır kış koşullarının hüküm sürdüğü şu günlerde, şehir, ilçe ve köy merkezlerine inen yaban hayvanlarının öldürülmemesi konusunda halkımızın duyarlılığını beklemekteyiz." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Milli Parklar Genel Müdürlüğü Ahmet Özyanık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title