Haberler

Aç Kalan Tilki Pansiyona Sığındı

Artvin'in Yusufeli İlçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan tilki, Yaylalar Köyü'ndeki Çamyuva Pansiyonu'na sığındı. İşyeri sahibi Naim Altunay'ın 'Kartopu' adını verdiği tilki, her gün acıkınca pansiyona geliyor ve beslendikten sonra ormana dönüyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesine 51 kilometre uzaklıkta, Kaçkar Dağları'na çıkış rotasının başladığı deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikteki Yaylalar Köyü'nde Çamyuva Pansiyonu'nun sahibi evli ve 2 çocuk babası 56 yaşındaki Naim Altunay, yaklaşık 3 ay önce pansiyonun altında yine kendisinin işlettiği bakkal dükkanı önüne bir tilki gelmeye başladı. Akşam üzeri gelen tilkiye o gün biraz tavuk ve ekmek verdiğini belirten Altunay, daha sonraları tilkinin üç öğün geldiğini bildirdi. Yusufeli'nin Kaçkar Dağları'na yakın en son köyünde yaşayan Naim Altunay, yaklaşık 30 yıldır pansiyonculuk yaptığını ve Kaçkar'a tırmanmak için gelenleri pansiyonunda ağırladığını belirtti. Bu süreçte ilk kez yabani bir hayvanın pansiyona kadar gelip yiyecek bir şeyler aradığına tanık olduğunu ifade eden Altunay, şunları söyledi:

"Yaylalar köyünde yazları 2 bin olan nüfus, kışın 12'ye kadar düşüyor. Yıllardır kışın yiyecek bulmakta güçlük çeken kedi, köpek ve kuşlara yem veririm. Bu yıl onlara 'kartopu' adını verdiğim tilki de eklendi. İlk gün akşam üzeri geldi. İkramı ve samimiyetimi beğenmiş olacak ki daha sonra her gün üç öğün uğruyor. Biraz geç kalsa gözüm yollarda kalıyor. Artık onu sevmeme bile izin veriyor. Kaçkar Dağları'na tırmanmak için gelen ve pansiyonda kalan müşterilerimiz bile tilkiye alıştı. Karnı doyduktan sonra bir sürede kedilerle oynuyor. Daha sonra ormandaki yuvasına dönüyor." - Artvin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamyuva Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title