Haberler

Aç Kalan Kurt ve Domuz Sürüsü Köye İndi

Güncelleme:

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde domuz ve kurt sürüleri köy ve kent merkezinde yiyecek aradı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde havanın geç ısınması nedeniyle doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz ve kurt sürüleri, köye indi. Nisan ayının ortaları olmasına rağmen Doğu Anadolu Bölgesi'nde görülen soğuk ve yağışlı hava, yaban hayatı da olumsuz etkiledi. Doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken domuz ve kurt sürüleri, Handere köyü, kent merkezine 5 kilometre uzaklıktaki  Acısu mevkisi ve şehir çöplüğünde görülmeye başlandı.

"KIŞ ŞARTLARI ÇETİN GEÇTİ"

Gündüz saatlerinde eski Erzurum yolu kenarlarında da görülen kurtlar, vatandaşları şaşırttı. Sürü halinde gezen domuzlarla poşet ve çuvalları parçalayarak yiyecek arayan kurtlar, ilginç görüntü oluşturdu. Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, yaptığı açıklamada, bu sene kış şartlarının çetin geçtiğini belirterek, nisan ayında yağan karların etkisiyle dağlarda, ormanlarda barınan yaban hayvanların olumsuz etkilendiğini söyledi. Ormanlık alanların kenarlarına yaban hayvanları için zaman zaman ekmek ve kemik bıraktıklarını ifade eden Gök, "Havanın soğuk olmasından yaban hayvanları da etkilendi. Gündüz vakitlerinde bile şehir çöplüğü etrafında kurt, domuz görebilirsiniz. Biz de yol güzergahında aç kalan domuzları ve kurtları seyrediyoruz" diye konuştu.

"KÖPEKLER, KOYUNLARI KORUYOR"

Bölgede hayvanlarını otlatan Dilaver Toptaş da ayı ve kurtların zaman zaman koyunları sıkıştırdığını ancak köpeklerin buna izin vermediğini belirterek, "Havalar soğuk olduğu için koyunları meraya çıkardım ancak doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları köye indi. Biz de korkuyoruz ama köpeğim var. Kurtları gördüğü zaman uzaklaştırmaya çalışıyor" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sarıkamış Acısu Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title