Haberler

Aç Kalan Ayılar Mahalleye İndi

Güncelleme:

Kastamonu'nun Kuzeykent mahallesinde ormanlık alanların tahrip edilmesi sonucu yiyecek bulamayan ayılar, şehre inerek sokak köpeklerine saldırdı.

Kastamonu'da ormanlık alanda yiyecek bulamadıkları için aç kalan ayılar, şehre inip sokak köpeklerine saldırdı.

ATEŞ EDEREK KAÇIRABİLDİLER

Kastamonu'nun Kuzeykent mahallesindeki TAŞIKO üzerine kadar inen ayılar, köpeklere saldırdı yakaladığını parçaladı. Evlerinin yakınına kadar inen ayıyı ev sakinleri havaya silahla ateş ederek kaçırabildi. Aile, aç kalan ayıların şehre kadar indiğini, can güvenliklerinin olmadığını söyledi.

"KÖPEĞİ YEMESİNE ENGEL OLDUM"

Sabaha karşı köpeklerin havladığını duyduğunu belirten Güler Yamak (52), köpeklerin birbirleriyle dalaştığını zannettiğini fakat el feneriyle dışarı çıkıp baktığında bir ayının köpeğe saldırdığını gördüğünü ifade etti. Bunun üzerine evdeki baltayı alıp dışarı çıktığını anlatan Yamak, "Ayıyı kovalamaya çalıştım gitmedi. Sonra evde kuru sıkı tabanca vardı. Onu elime alıp havaya ateş ettim. Silah sesini duyunca İstanbul yoluna doğru kaçtı. Baktım köpeği boğmuş, bir kısmını parçalamış. Köpeği yemesine engel oldum. Keşke canlı iken engel olabilseydim daha iyi olurdu" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Ayıların bu yıl sürekli evlerinin yakınına kadar indiklerini açıklayan Güler Yamak, "Bizim can güvenliğimiz yok. Sayın valimize ve belediye başkanımıza sesleniyorum. Bir gün gelip buraya baksınlar, bizim buraları bir bir ziyaret etsinler" diye konuştu.

"ORMANLARI KESTİKLERİ İÇİN BURAYA GELİYORLAR"

Ayıların mahallelerine kadar inip sokak hayvanlarına saldırdığını anlatan Güler Yamak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gözümle gördüm. Bu hayvanlar, Daday'dan geliyor. Daday'ın ormanlarını kestikleri için oralarda yiyecek bulamıyorlar. Bu yüzden ayılarda, aç karınlarını doyurmak için buralara kadar iniyor. Yollarını şaşırmış artık hayvanlar. Ayıları da seviyorum ama bu şekilde olmaz. Devletimizden yardım bekliyoruz."

Candaroğulları mahallesinde 16 yıldır oturan Güler Yamak, şunları kaydetti: "Torunlarım, buralarda oynuyor. Can güvenliğimiz yok. Ayılar, bir gün habersiz gelip torunlarımı alacak diye çok korkuyorum. Ayılar sürekli buralara gelip geziyor, ben sürekli dışarıyı gözetliyorum."


Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Daday Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Adil şenerMobil-ANDROID:

Yokedici insan, dünyada hayvanlara yapmadığımız işkence eziyet kalmadı.Öbür tarafta bunun hesabını asla veremeyiz.

24
1
yanıtYanıtla
cula:

dünyada en tehlikeli hayvan insandır

18
1
yanıtYanıtla
tc bursa:

abla sen devletten yardım bekliyosan eğer eline kelşesi alıp polis vurcaksın asker vuruvaksın o zaman otururlar senle konusurlar ama bu sekilde yardım etmezler yüzüne bile bakmazlar isyan etmen hain olman gerek bizim devlet anlayısmız bu malesef terörist tecavüzcü değilsen adam yerine koymaz kimse seni

9
9
yanıtYanıtla
KAMİL EGE:

ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK; “AĞAÇ, ÇİCEK VE YEŞİLLİK UYGARLIK DEMEKTİR. ORMANSIZ VATAN OLAMAZ. ORMANSIZ VE AĞAÇSIZ TOPRAK VATAN DEĞİLDİR. ” DEMİŞTİR.

11
4
yanıtYanıtla
toby:

kirtler mahalleye mi inmiş

10
2
yanıtYanıtla
EVREN:

köpeklere değil ormanları tahrip eden insanlara saldırın AYI OĞLU AYILAR :) :D

11
1
yanıtYanıtla
ZOGOR:

Ne olmuş yani ayılar şehre inemezlermi , onlarında illaki oralarda tanıdıkları vardır , eş dost ziyareti olabilir , arkadaşları vardır , Bu olayı bugadar neden büyütüyorsunuzki onlarda canlı kendi aralarında ziyarata gidip gelirler , Tövbe tövbe

8
2
yanıtYanıtla
erdogan:

Bunlar cingene acilim istiyorlar da ayilari bahane ediyorlar

8
1
yanıtYanıtla
tt:

baltayla engel olurken iyi seni yememiş ayıların üstüne böle ilkel silahlarla gitmeyin ayı bir insandan daha hızlı koşar daha iyi tırmanır daha iyi yüzer kovalarsa kaçma şansınız yaya olarak yok denecek kadar az.

9
0
yanıtYanıtla
MALIK MALIKYAN:

DOGAL ORTAMLA OYNARSAN, ORMANLARI KESERSEN OLACAĞI BUDUR. BU GÜNLER DAHA İYİ GÜNLERİMİZ.

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title