Haberler

Ablasını Korumak İstedi, Canından Oldu

İzmir'in Buca İlçesi'nde, sokakta şiddet uyguladığı eşi Mehtap B.'yi (37) kurtarmak isteyen kayınbiraderi Mehmet Ateş'i (35) bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Görsel B. (51) hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir'in Buca İlçesi'nde, sokakta şiddet uyguladığı eşi Mehtap B.'yi (37) kurtarmak isteyen kayınbiraderi Mehmet Ateş'i (35) bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Görsel B. (51) hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olay anının güvenlik kameraları tarafından da görüntülendiği ortaya çıktı.

Olay, geçen yıl 28 Kasım'da Buca'da meydana geldi. İki çocuk annesi Mehtap B., kendisine şiddet uygulayan eşi Görsel B.'nin yanından ayrılıp annesi Emine Ateş'in evinin yakınlarında bir ev tutup, iki çocuğuyla kalmaya başladı. Görsel B., olay günü annesinin evinde olan, ayrı yaşadığı eşi Mehtap B.'yi, telefonla arayıp eve gelmesini istedi. Görsel B., eve gelen Mehtap B. ile kızlarının okul meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Görsel B., tartışmanın ardından eşi ve kızını dövdü. Bir fırsatını bulan Mehtap B., kızı ile birlikte evden kaçıp, karşıda bulunan kuyumcu dükkanına sığındı. Mehtap B., telefonla annesi ve kardeşini arayıp yardım istedi.

Dükkandan çıkan Mehtap B., kardeşi ve kızı ile birlikte annesinin evine gitmek için yürümeye başladı. İddiaya göre Mehmet Ateş, telefonla eniştesi Görsel B.'yi arayıp, "Ablamdan ne istiyorsun" diyerek konuşmak için çağırdı. Otomobille gelen Görsel B., bir elinde bıçak bir elinde sopayla aşağıya indi. Eşi Mehtap B.'ye sopayla ve bıçakla vurmak için hamle yaptı. Bu sırada Mehmet Ateş, ablasının önüne geçince bıçaklandı. Göğsüne bir, kasığına da iki bıçak darbesi isabet eden Ateş, yaralandı. Araya girenler Görsel B.'yi etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan Mehmet Ateş, yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Görsel B. sevkedildiği adliyede tutuklandı.

Görsel B. ifadesinde, "Kayınbiraderim, elinde bıçakla bana doğru koşarak geldi. Arabadan sopayı alıp, eline vurup, bıçağı düşürdüm. Yerden bıçağı aldım. Benim kulağımı ısırdı. Kulağımı bıraksın diye bıçağı rastgele savurdum. Amacım kendimi korumaktı" dedi. İki çocuk annesi Mehtap B. ise "Eşim sürekli bana ve çocuklarıma şiddet uyguluyordu. Anneme yakın yerde ev kiraladım. Çocuklarım için eşimle arada görüşüyorduk. Kızımın okul meselesi yüzünden tartıştık. Elinden kurtulup kaçtım. Arabayla gelip, birden bana doğru koşmaya başladı. Sopa ve bıçakla bana vurmak için hamle yaptı. Kardeşim araya girdi. Bıçak göğsüne saplandı. Kardeşim benim için kendini ölüme attı. Eşimin dayaklarından bıkmıştım. Çocuklarımla birlikte yaşıyorduk. Ama kendisi hep bizi rahatsız ediyordu. Kendisinden şikayetçiyim" dedi. Mehtap B.'nin avukatı Suat Çetinkaya da şüphelinin müvekkiline sürekli şiddet uyguladığını, bu yüzden hakkında açılan davalardan dolayı yargılandığını, ayrıca olayın kamera kayıtlarının da bulunduğunu belirtti.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, gerek tanık beyanları, gerekse ölen Mehmet Ateş'teki yaralar ve otopsi raporuna göre Görsel B.'nin savunmasının gerçeği yansıtmadığı belirtti. Suçta kullandığı bıçağın niteliği de dikkate alındığında, öldürmek kastı ile hareket ettiğinin, kasten öldürdüğünün, üzerine atılı suçu işlediğinin, toplanan delillerden anlaşıldığını vurguladı. Savcı Aygün, şüpheli Görsel B. hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Tutuklu sanık Görsel B.'nin önümüzdeki günlerde ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına başlanacağı belirtildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ateş İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title