Haberler

'Abla, Ağabey, Kardeş' Projesine Bornova Desteği

Güncelleme:

İzmir'de, üniversiteli gençlerin ilkokul ve ortaokul öğrencilerine derslerinde yardımcı olmasına aracı olan 'Abla, Ağabey Kardeş' projesi Bornova'da büyük ilgi görüyor.

İzmir Büyükyehir Belediyesi'nin yıllardır sürdürdüğü projeye, Bornova Belediyesi'nin Gençlik Merkezi ve Dost Kart hizmetlerinden yararlanan öğrenciler de katılıyor. Gençlik Merkezi'nde yapılan tanıtım toplantısında Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da üniversiteli gençlere projenin önemini anlattı. Gençler projeye kayıt yaptırarak yardımlaşma örneği gösterdi. Başkan Atila, projeden yararlanan ailelerle de biraraya geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel olanaklara ulaşımı sınırlı olan ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle üniversite öğrencilerini buluşturup hem derslerine yardımcı olmalarını sağladığı hem de çocuklara üniversite eğitimi almayı özendirdiği 'Abla, Ağabey, Kardeş' projesine Bornova'da üniversiteli öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı proje ekibinden Derya Yanardağ, Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'nde 'Abla, Ağabey, Kardeş' projesini tanıtan bir sunup yaptı. Sunuma büyük ilgi göstererek Gençlik Merkezi'ni dolduran üniversiteli gençler, gönüllülük esasına göre sürdürülen projeye kayıt oldu. Çocukların üniversiteli öğrencileri rol model olarak benimsemelerinin de hedeflendiği projeye gönüllü katılımın yoğun olması memmuniyet yarattı.

Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'nde aynı zamanda projeden yararlanan ailelerle de toplantı yapıldı. Proje yetkilileri ailelerle projenin sonuçları ve etkileri hakkında görüşlerini ve beklentilerini aldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ailelere, "Sizin çocuklarınız da bizim çocuklarımız" diyerek, "Onların en iyi şekilde eğitim almaları için hem Büyükşehir Belediyesi hem de Bornova Belediyesi olarak elimizdeki bütün imkanları kullanmak istiyoruz. Abla, ağabey, kardeş projesi çok önemli. Çocuklarımızın iyi birer birey olabilmeleri için hepbirlikte çalışacağız. Birbirimize destek olacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Olgun Atila Bornova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title