Haberler

Abit Baca Sorunları Yerinde İnceliyor

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, Kuskan Orman İşletme Şefliği sınırları dahilinde Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğince çalışmaları devam eden ağaçlandırma ve rehabilitasyon faaliyetleriyle ilgili ortaya...

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, Kuskan Orman İşletme Şefliği sınırları dahilinde Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliğince çalışmaları devam eden ağaçlandırma ve rehabilitasyon faaliyetleriyle ilgili ortaya çıkan sosyal problemi yerinde inceleyerek, çözüm aradı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülnar İşletme Müdürlüğünce özel bütçe ödenekli olarak yapılan ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarını yerinde görmek ve çalışmalar esnasında ortaya çıkan sosyal problemi çözmek için Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Bölge Müdürü Abit Baca, İşletme Müdürü Hüseyin Meteris, işletme şefleri, ilçe başkanı, belediye başkanı ve belde halkı ile köylülerden oluşan temsilciler, çalışmaların yapıldığı arazide bir araya gelmişlerdir.

Buluşmada konuşan Müdür Baca, "İşletme müdürlüğünce yaklaşık 170 hektarlık alanda yapılması planlanan çalışmalar devam etmektedir. Tesis edilecek ağaçlandırma sahalarında biyolojik çeşitliliğin korunması için akasya, badem, ceviz, meşe gibi yapraklı türler dikilerek karışık meşcereler kurulması gereklidir. Ortaya çıkan problemlerle ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak bizim için önemlidir. En kısa zamanda çözüme ulaşılması için şube müdürleri ve işletme müdürlüğünden oluşan bir heyet kurularak çalışmalara başlanacaktır. Orman halk ilişkileri bizim için olmazsa olmazlarımızdandır" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman İşletme Müdürlüğü Kuskan Gülnar Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title