Haberler

Abdurabbu Mansur Hadi Kimdir ? Hadi Tekneyle Ülkeden Kaçtı

Güncelleme:

Abdurabbu Mansur Hadi kimdir ? Uluslararası haber ajanslar Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin tekneyle ülkeyi terk ettiğini duyurdu. ABD'li yetkililer de gelişmeyi doğruladı.

Abdurabbu Mansur Hadi kimdir ? Associated Press, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin Aden kentinden bindiği bir tekneyle ülkeden kaçtığını bildirdi. Hadi'nin Yemen'den kaçtığına dair daha önce ortaya atılan iddialar cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca yalanlanmıştı. Hadi'nin Aden'de terk ettiği sarayının ise savaş uçaklarınca vurulduğu belirtilmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı el Hadi'nin konutundan gönüllü olarak ayrıldığını kaydetti.

Associated Press'e konuşan Yemenli güvenlik ve liman yetkilileri, Hadi'nin yardımcılarıyla birlikte yerel saatle 15.30'da ülkenin güneyindeki Aden kentinden tekneyle ayrıldığını söyledi. Yetkililer, Hadi'nin nereye gittiği konusunda bilgi vermedi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin konutundan ayrıldığını teyit etti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, silahlı grupların Yemen'de kontrolü ele geçirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

"GÖNÜLLÜ OLARAK AYRILDI"

Psaki, bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Hadi ile bugün erken saatlerde temas kurduklarını ifade ederek, "Kendisi artık konutunda değil, bunu teyit edebilirim" dedi. Hadi'nin gönüllü olarak ayrılıp ayrılmadığına yönelik soru üzerine de Psaki, "Bence gönüllü olarak konuttan ayrıldığı gayet açık" ifadesini kullandı.

Psaki, Hadi'nin şu anda bulunduğu yere dair bilgi veremeyeceğini ifade ederek, "Kendisiyle son günlerde temas halindeydik" diye konuştu.

DAHA ÖNCEKİ İDDİALAR YALANLANMIŞTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hadi'nin Ensarullah Hareketi (Husiler) milislerinin Aden'e yaklaşması üzerine ülkeden ayrıldığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunu belirtmişti. Kaynaklar, "Hadi'nin Husiler'in Aden sınırına yaklaşması üzerine kentteki başkanlık sarayından ayrıldığı ve güvenli bir bölgeye nakledildiğini" ifade etmişti.

SARAYA SALDIRI

AFP'ye konuşan bir cumhurbaşkanlığı yetkilisi ise, "Bir savaş uçağı, başkanlık sarayına üç füze attı. Bu saldırıya hava savunma sistemiyle karşılık verildi" demişti.
İran destekli Husilerin ev hapsinde tuttuğu Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi geçen ay Sana'dan kaçarak, ülkenin güneyindeki Aden kentine gitmişti.

BAŞINA ÖDÜL KOYDULAR

Husilerin, Cumhurbaşkanı Hadi'nin yakalanması için 20 milyon riyal (93 bin dolar) ödül vadettiği öne sürüldü.

"SAVUNMA BAKANI KAÇIRILDI" İDDİASI

Öte yandan Husi milislerinin, Yemen Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi ve Lahic kenti tugay komutanı Tuğgeneral Faysal Receb'i kaçırdığı iddia edildi.
Anadolu Ajansı'nın askeri kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Husiler, Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi ve Lahic kenti tugay komutanı Tuğgeneral Faysal Receb'i kaçırdı. Milislerin, Subeyhi ve Tuğgeneral Receb'i bilinmeyen bir yere götürdüğü ifade edildi.

Savunma Bakanı Subeyhi, Sana'daki evini kuşatan Husi milislerinden kaçarak, 8 Mart'ta Aden'e gelmişti.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de, hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, başkent Sana'yı elinde bulunduran Husiler, 6 Şubat'ta meclisi feshettiğini duyurmuştu. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi, "darbe" olarak nitelendirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki Yemen Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title