Haberler

Abdullah Yıldız Kahta'da, Konferans Verdi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Gönül Kuşağı Derneği tarafından Hz.Muhammed (S.A.V.)’ın Tevhid Mücadelesi konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Gönül Kuşağı Derneği tarafından Hz.Muhammed (S.A.V.)'ın Tevhid Mücadelesi konulu konferans düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, Yrd. Doç. Dr. Haci Çiçek, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuranı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Kahta Gönül Kuşağı Dernek Başkanı Aziz Darıcı yaptı. Dernek Başkanı Aziz Darıcı yaptığı konuşmada Peygamber Efendimizin hayatının tevhit mücadelesi içinde geçtiğini söyleyerek, "Allah, kavimlere gönderdiği her peygambere, insanların itaat etmesini istemiştir. Dolayısıyla peygamberlere iman etmek, onlara itaat etmeyi de kaçınılmaz kılmaktadır. Bu nedenledir ki Kuran-ı Kerim Peygamber (SAV) efendimize itaat etmeyi de Allah'a itaat etmeyi çoğunlukla beraber zikretmiştir. Tüm peygamberlerin gönderiliş amacı la ilahe illallah sözünün anlaşılması ikame edilmesi içindir. Hz. Peygamberin hayatı hep tevhit mücadelesi içinde geçmiştir. İşte bu sebeple Hz. Peygamberin hayatı tevhit mücadelesi içinde geçmiştir. Tevhit insanların bir süreç içerisinde kademeli olarak keşfettiği bir tecrübe değildir. O büyük insan Hz. Adem ile başlamış ve günümüze kadar gelmiştir. Kıyamete kadar da idam edilecektir" dedi.

Kılınan namazların kişinin hayatına sirayet etmesi gerektiğini belirten Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, namazların diri tutulmasına dikkat çekti.

Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız, "Namaz, müminin miracıdır dediği o namazları, hayatımıza taşırsak ailemize, toplumumuza taşırsak yüzde 99 Müslüman ülkede yüzde 75 namaz kılmayan bu toplumda inşallah namazlar ne kadar diri kılınırsa Allah'ın yardımı o zaman gelir. O namazlara güvenerek Allah'tan yardım dileyebiliriz. Bizim dünyaya gelişimizin bir amacı var. Dünyaya gelişimizin yegane gayesi Yüce Allah'a kulluktur. Allah'a kul olma bilincini yegane tescil eden ibadet ise namazdır. Tabi bu durum diğer ibadetleri ikinci plana atacağız anlamını taşımaz. Allah teala, tüm tevhit dinlerinde imandan sonra namazı emretmiştir. Aynı şekilde tüm peygamberler tevhitten sonra namazı emretmişlerdir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Yıldız Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title