Haberler

Abdullah Reha Nazlı: İnanılmak İstenen Değil, Delile Dayanan Bilgi Önemli

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenciler ile buluştu.

Mühendis, girişimci ve yazar Abdullah Reha Nazlı, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenciler ile buluştu.

Gıda mühendisliğinin gündemleri içinden seçtiği örnekler ile strateji, psikoloji, mantık, matematik arasındaki bağlantıları anlatan Nazlı, gıda konularından bilginin toplumda nasıl yayıldığı ile ilgili sonuçlar da çıktığını söyledi.

'Gıda Mühendisi Gibi Düşünmek' kitabının da yazarı olan Abdullah Reha Nazlı, marketten alınan ve doğru bir teknikle üretilmiş mevye suyunun üzerinde "Yüzde 100 meyve suyu" yazması toplum tarafından inandırıcı bulunmaz iken "organik" yazan bir ürün anında tercih sebebi olmasını ilginç bulduğunu söyledi.

İki farklı etiket için ortaya çıkan iki farklı durumdan, genel algının inanılmak istenilenden yana tercih yaptığı sonucunun çıktığını açıkladı. Arkasında deliler, bilimsel kanıtlar, güvenilir otoriterler bile olsa gerçekten daha inandırıcı bir yalanın yayılma ihtimalinin çok daha büyük olduğunun altını çizdi.

Abdullah Reha Nazlı sözlerine şöyle devam etti: "Gerçekten daha inandırıcı ihtimallerden içerik üreten medya ve sosyal medya kanallarının popüleritesi yükseliyor. Bu sebeple ekranlarda ve internette yanlış konuşsa bile eğlenceli, dikkat çekici kaynaklar yer alır oldu. Çabucak yayılan yanlış bilgi ile mücadelede işin arkaplanı ile ilgilenen ve inandıkları sadece delillerden ibaret olması gereken gıda mühendisliği gibi mesleklerin önemi ortaya çıkıyor. Bilinçli insanlar gerçeğin kendisini araştırmakla ve herkesin yanlış bilmesi ile doğru bir şekilde mücadele etmek zorunda. Toplumun doğru kaynaklara olan ihtiyacını çözmek için herkesin önce kendisinin bilinçlenmesi gerek." (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title