Haberler

Abdullah Reha Nazlı: İçinde Bulunduğumuz Çağın Farkında Değiliz

Kütahya'da internet ve teknoloji işleriyle uğraşan mühendis Abdullah Reha Nazlı, 'Bilgi Çağını Anlayamadık' isimli bir kitap yazdı.

İçinde bulunduğumuz çağda, her iki günde bir insanlık tarihinin başından 2000'li yıllara kadar üretilmiş bilgi kadar bilgi üretildiğinin tahmin edildiğini bildiren Nazlı, bu bilginin internet aracılığıyla herkesin ulaşımına sunulduğunu ancak bundan yine başkalarının yararlandığını söyledi.

Nazlı'ya göre; bir zamanlar teknoloji ve bilim batının tekelinde idi ancak şu anda aynı teknoloji ve imkanlara sahip olmamıza rağmen internet teknolojilerini kullanmıyor sadece üretilen teknolojilerden etkileniyoruz.

Abdullah Reha Nazlı, "İddiada bulunma yetkisini televizyon ve medyadan alıp tüm insanlığa veren internet teknolojilerinin hayatımızı değiştirmesi gerekirdi. Oysa insanlık yine inanmayı dilediği kaynaklar üretiyor ve asla sorgulamıyor. Çağımızda yanlış bilginin yayılmaması, insanların anında gerçeği aratıp bulması gerekirdi. Fakat yalan haberler artık hiç olmadığı kadar yayılıyor. Eskiden bir şeyi merak ettiğimizde kütüphanelerde cevabını bulamazdık. Şimdi her bilgi cebimizde ama çağımız gençleri neye ulaşmaları gerektiğinin farkında değil. İnsanlar yüz milyonlarca web sitesinden sadece birkaç tanesini ziyaret ediyor, orada bir şey bulamadığında sıkılıyor. Teknoloji hayatı kolaylaştırmak için her türlü bilginin, öğrenme metodunun, dökümanların, videolu derslerin olduğu bir ortam, ama kimse yararlanmıyor" diye konuştu.

Aynı zamanda eğitim sistemi, psikoloji, felsefe, eğitim sistemi, internetin etkin kullanımı gibi konularda da yazıları olan Nazlı, kitabında gençlerin ellerindeki fırsatları kullanması için teşvik bulmasını, öğretmenlerin ve akademisyenlerin de gençleri interneti etkin kullanmaya yönlendirecek sebepler bulmasını amaçladığını söyledi.

Asıl mesleği mühendislik olan Nazlı, kitabının bir uzman görüşü ya da akademik çalışma olmadığını, bilgi çağına geçiş yıllarını bizzat yaşamış birinin çocukluktan iş hayatına kadar yaşadıklarının bir kısmının ilk ağızdan not düşülmesi olduğunu sözlerine ekledi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title