Haberler

Abdullah Öcalan'ın Mektubunun Tam Metni

Güncelleme:

Diyarbakır'daki Nevruz'a 2 sayfalık mektup yollayan Öcalan, "Gelinen noktada müzakere sistematiği için yasal bir çerçeve kaçınılmaz olmuştur." dedi.

Abdullah Öcalan'ın, 21 Mart 2014 Amed Newroz'unda tarihi mesajı okundu. Öcalan, şu ana kadar yürütülen diyalog sürecinde iki tarafın da birbirlerini test ettiğini belirterek, "Gel gelelim diyalog süreçleri önemli olmakla birlikte bir bağlayıcılık içermezler. Bundan dolayı da kalıcı bir barış için yeterli güvence oluşturamazlar. Gelinen noktada müzakere sistematiği için yasal bir çerçeve kaçınılmaz olmuştur" dedi.

BDP'li vekiller Pervin Buldan ve Sırrı Sürreyya Önder tarafından okunan mesajda Öcalan, bugüne kadar yürütülen diyalog sürecinin önemli olduğuna vurgu yaparken, kendisini insanlığa karşı sorumlu tutan herkesi büyük barışın yapı taşı olmaya çağırdı.

İŞTE ÖCALAN'IN MEKTUBU:

"Yüreği Newroz ateşiyle barış ve özgürlük için tutuşan bütün dostlar merhaba!

Medeniyetlerin beşiği olan Mezopotamya'da görkemli Newroz ateşini bir uyanış ve Demokrasi şölenine dönüştüren halkımızı selamlıyorum.

Sizlerin şahsında ülkemin bütün gençlerine ve kadınlarına sevgilerimi gönderiyorum.

Yüreğinde barışa bir yer açan, sesimize kulak veren herkesi, tüm Türkiye'yi asırların dayanışma ruhuyla bir olmaya çağırıyorum.

Dünya medeniyetler tarihine beşiklik etmiş, kardeş Ortadoğu ve Asya halklarının da bayramını kutluyorum.

Hepinize yürek dolusu selamlarımı gönderiyorum. Merhaba!..

Bizler gencecik fidanları, canları, aşkları, emekleri kül eden savaş ateşini, yine böyle bir günde, geçtiğimiz Newrozda söndürmüş ve barış için büyük bir dirilişin meşalesini yakmıştık.

"BÜTÜN ARA YOLLAR VE GEÇİCİ BİÇİMLER MİADINI DOLDURDU"

Sevgili Türkiye halkı!

Tarih bize göstermiştir ki eğer kararlı bir barış önderliği sergilenmezse tarihsel sorunlar bildiğini okur ve genellikle çok kayıplı dönüşümlerle cevaplarını üretirler.

Önümüzde en yakıcı bir şekilde cevap bekleyen şey, birbirini tekrarlayan darbelerle mi yoksa tam ve radikal bir demokrasiyle mi yola devam edeceğimiz sorusudur.

Son Newroz'dan bugüne yaşadığımız güncel somut durum tam da çatallaşmaya başlayan bu yol ayrımını ifade etmektedir. Ya son 200 yıllık kapitalist moderniteye dayalı komplocu-darbeci rejim kendini yeniden restore ederek sürdürecektir ya da tarihsel rotasına oturtulmuş Türk-Kürt ilişkileri en kapsamlı demokratik reformlardan geçerek demokratik anayasal bir rejimle komplocu-darbeci mekanizmaları parçalayarak çözümlenecektir. Bütün ara yollar ve geçici biçimler artık miadını doldurmuştur.

"YASAL ÇERÇEVE KAÇINILMAZ OLDU"

Şu ana kadar yürütülen bir diyalog süreciydi ve önemliydi. Bu süreçte iki taraf da birbirlerinin iyi niyetini, gerçekçiliğini, yeterliliğini test etmiştir. Bu testten hükümetin ağırdan alma, tek taraflı yürütme, yasal temelden kaçınma ve uzatma tutumuna rağmen iki taraf da barış arayışından kararlılıkla çıkmıştır. Gel gelelim diyalog süreçleri önemli olmakla birlikte bir bağlayıcılık içermezler. Bundan dolayı da kalıcı bir barış için yeterli güvence oluşturamazlar. Gelinen noktada müzakere sistematiği için yasal bir çerçeve kaçınılmaz olmuştur.

"DİRENİRKEN KORKMADIK, BARIŞIRKEN DE KORKMAYACAĞIZ"

Barış savaştan daha zordur ama her savaşın da mutlaka bir barışı vardır. Biz direnirken korkmadık, barışırken de korkmayacağız.

Bizim direnişimiz, kardeş halklara karşı değil, hegemonik karakterli, yok sayan, imha eden, inkar eden zulüm düzenine karşı olmuştur. Dolayısıyla barışımız da hükümetler ya da devletler için değil, bu toprakların binlerce yıllık kadim değerlerini özümseyen, dünya kültürel mirasının eşsiz hazırlayıcısı olan Anadolu, Kürdistan ve Mezopotamya halkları içindir. Hükümet ve devlet bu gerçekliğe uygun bir ciddiyet geliştirmekle yükümlüdür.

"ULUSLARARARASI KOMPLOLARA KARŞI DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR"

Bizim büyük barış yolculuğumuz Oslo'dan Paris'e, Gever'den Lice'ye, KCK operasyonlarından hasta tutsaklarımıza dönük zalim tutuma varana değin birçok saldırıya maruz kalmıştır. İşte bütün bu kirli oyunları bozan, Uluslararası Gladyo hakimiyetini sarsan ve boşa çıkaracak olan da bu harekettir; yani sizlersiniz. Bütün bölgedeki vesayet düzenlerinin etkisizleştirilmesinde bizim yürüttüğümüz mücadelenin çok büyük bir payı vardır. Türlü biçimlere bürünerek karşımıza çıkan uluslararası komplolara karşı yeterli dikkati göstermek tarihsel sorumluluğumuzdur.

"BARIŞIN YILMAZ SAVUNUCULARI GENÇLER OLACAKTIR"

Öte yandan sorumlu bir dil ve üslup birçok ırkçı psikolojik harp metotlarını boşa çıkaracağı gibi büyük barışımızın da temel karakteri olacaktır.

Bu barış, başta Rojava olmak üzere tüm bölgede ancak demokratik anayasal çözümlerle pekişecektir.

Kadınlar, biriktirdikleri büyük özgürlük ve eşitlik potansiyelinin yanında, demokratik toplumsal gelişmeye ekledikleri yeni etik ve estetik değerlerle bu barışın asıl taşıyıcısı olacaklardır.

Hareketimiz bir gençlik hareketi olarak başlamış ve hep genç kalmıştır. Bu barışa yönelik saldırılara ve provakasyonlara karşı, barışın yılmaz savunucuları da yine gençlik olacaktır.

Başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanına savrulmuş göçmen halkımız, dünyaya barışı ve onurlu özgür yaşamı haykıran sesimiz olacaklardır.

Umudun tükenmeye yüz tuttuğu her yerde eşsiz, emsalsiz iradeleriyle hayatını, sağlığını ve özgürlüğünü, gözünü kırpmadan veren bütün yoldaşlarımız, temel dayanağımız olacaklardır.

"HERKESİ BÜYÜK BARIŞIMIZIN YAPI TAŞI OLMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Irkçı, ayrımcı, üsttenci ve kan kokan nefret söylemlerine karşı, bin yıllık kardeşlik serüvenimizle Türkiye halkları en etkili cevap olacaklardır.

Bütün inançların, halkların, kültürlerin ve emeğin kendisini özgür hissedeceği bir özgür ve tam demokratik ülkeye olan inancımla ve en devrimci duygularımla hepinizi selamlıyorum.

Kendini çağına ve insanlığa karşı sorumlu sayan herkesi büyük barışımızın yapı taşı olmaya çağırıyorum.

Selam olsun halkların kardeşliği için sorumluluk üstlenenlere.

Yaşasın Newroz!

Yaşasın halkların kardeşliği! "

Abdullah Öcalan

İmralı Cezaevi"

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Öcalan Nevruz Bayramı Diyarbakır Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (209)

cengiz tuğtağmerfa.23@hotmail.com:

terör testi bitti apoyu asma zamanı geldi geçiyo bile katil katil katil çok baktı bu ülke haine

33
30
yanıtYanıtla
haknashaknas_1@hotmail.com:

Evet Hani AKP nin Polisleri ,Hani Bu Hakimler Hani Bu Cavcılar Hani Bunun Tuzu Nerde Bu Yahninin Patatesleri. Nerde Bu Devlet Nerde Bu Milet Neden Bayrak yok Bundan Bayrak olmaz,Bundan Yahni Olur..)) Yine Geldim Buraya Bana Birşeyler Oluyor Mahmut Hoca..))))

57
6
yanıtYanıtla
melismellissim@hotmail.com:

TWITTER'I YASAKLAYAN ZİHNİYET TERÖRİST BAŞININ HAPİSHANEDEN ÖRGÜTÜNÜ YÖNETMESİNE NASIL İZİN VERİYOR PEKİİ.

43
17
yanıtYanıtla
ÜÇ HİLALcanavarizel@hotmail.com:

BU SAÇMALIĞA İZİN VERENLERİ LANETLİYORUM !!

39
18
yanıtYanıtla
cudihanmehmetmehmet@hotmail.com:

gel ızın verme

yanıt0
yanıt0
hepimiz üc hilalizkerim@hotmail.com:

anladiginiz dili konusanlar daha son sözünü söylemedi cudihan maymunu

yanıt0
yanıt0
HPG.63man_tgx63@hotmail.de:

HEPİMİZ neymiş son söz adamlar..Poster bayrak aaçmış lar... delikanliysan.... Fethiye'de urlada..aksarayda..verdiğin tepkiyi git ordada... ver ama sende haklısın it her zaman korktuğu yana havlarmis

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞgyetroy4589@hotmail.com:

KÜRTLERE NE EZİYET ETTİK, BİZ NEYSEK ONLARDA AYNI ŞEKİLDE YAŞIYOR ASIL SİZE EZİYET EDEN PKK VE APO DUR , VE ONA DESTEK OLANLAR HAİNDİR

28
26
yanıtYanıtla
berhambalacan34@hotmail.com:

ne lan bu newroz.. farsça kelimeyi türkler bile farsça haliyle kabul ediyor. bu kürtler de çıkmış sahipleniyor, kürtler zorunuza gidiyor biliyorum ama siz fars soyundan geliyorsunuz. kürtçe diye uydurduğunuz dilin çoğu farsça,kalanı arapça...uydur gitsin. o yüzden hiç bir zaman ulus-millet-devlet olamayacaksınız

22
32
yanıtYanıtla
HPG 63man_tgx63@hotmail.de:

niye turkce orjinal dilmi ???? turkcede de cok fransizca kelime var istersen yazayim sana ???? ben fars lardan geliyorsam sende Cin den geliyorsun nesi kötü bunun ???? kürtcenin fars ca ile arapca ile hic bi alaksi yok 4 lehce var sorani badini kurmanci zazaki sadece sorani biraz farca ile benzesiyor kurtlerinde 100 de 80 kurmancidir eger benzerlik oldugu icin kirma bi dil ise o zaman demmeki türkce faransizca benzestigi icin o zaman turkcede kirmadir ....

yanıt0
yanıt0
Tüm 209 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title