Haberler

Abdullah Gül: Yeni Parti Kuracağım Doğru Değil

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba ocağı Kayseri'de, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

–  11'NCİ Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, baba ocağı Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu'nun onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Ommer Otel'de verilen yemekte Gül'ün yanı sıra, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, bazı ilçelerin belediye başkanı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, işadamları, öğretim üyeleri ve davetliler hazır bulundu. 11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemek sonrası konuşmaya, "Sizlere değerli hemşehrilerim diye hitap etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum" diye başlayıp şöyle devam etti: "Gururla ve şerefle sürdürdüğüm Cumhurbaşkanlığı görevimi yine gururla ve şerefle yine çok değerli, sevgili bir kardeşime devrettim. Devir teslim törenini izlemişsinizdir. Gelişmiş ülkelerde devir teslimler nasıl yapılıyorsa, biz de en güzel şekilde yaptık. Cumhurbaşkanlığı olarak seçilmek ve bu şerefli görevi yerine getirmenin temelleri şehrimizde atılmıştı. Sizler beni milletvekili seçerek bu temeli atmıştınız. Ondan sonra sizler her zaman bana destek verdiniz. İlk partimizi kurduğumuzda, ilk mitingimizi Kayserimizde yapmıştık. Buradan aldığımız ışıkla tüm Anadolu'yu dolaştık ve Türkiye'nin itibarını en üst seviyelere taşıdık. Dünyanın her yanından Türkiye'yi örnek aldılar. Biz bunları yapabildiysek, bütün bunlardan Kayserimizin çok büyük hakkı, hissesi ve hukuku vardır."

Kayseri deyince işadamı ve sanayinin akla geldiğini söyleyen Abdullah Gül, "Siz beni sadece siyasete kazandırmadınız, benden sonra da pek çok arkadaşımızı Ankara'ya gönderdiniz. O arkadaşlarımız da sadece Kayseri'ye değil, tüm Türkiye'ye hizmet ediyorlar. Sizler eminim ki, beni her görüşünüzde, sizler nereye gittiysem, heyecanlandınız, gururlandınız. Görevimi devrettikten sonra da ilk defa memleketime geldiğimde sizler bana çok büyük teveccüh gösterdiniz. Bugün şehri gezerken, eski günleri özlediğimi hissettim. İnsan doğduğu yerleri, arkadaşlarını, gezdiği yerleri özler, gerçekten de öyle oldu. Kayseri deyince işadamı, sanayi akla geliyor. Bunu sadece Türkiye'de değil, Türkiye dışında da fark etmişler. Brüksel'deki bir araştırma merkezinden geldiler ve bana bir rapor verdiler. Bu raporda sizleri çalışmışlar, sizlerin yaptıklarını anlatmışlar. Kendi muhafazakar değerlerine sahip olan, ama öbür taraftan da çok dışa açık, çok çalışkan bir akım, diye size ona benzetmişler. Gerçekten de böyle birçok işadamlarımız var, arkadaşlarımız var. Hatta bazıları sadece Kayseri'ye sığmamışlar, başka şehirlere, ülkelere taşmışlar. Bunlarla iftihar ediyorum. Sizlerin fedakarlığınız, sizlerin yardımseverliğiniz, sizlerin kazançlarınızdan hiçbir karşılık beklemeden yardım etmeniz, birçok ile örnek oldu. Başka şehirler sizlerden örnek alarak yardımda bulunuyorlar. Bu şehrin huzurunda, dayanışmasında, bu şehrin yöneticilerinin çok büyük katkıları oldu. Başka Mehmet Özhaseki bey olmak üzere diğer belediye başkanlarımızın insanlarımızın önlerini açma adına, onlara yol gösterme adına yaptıkları çalışmalar çok değerli oldu" dedi.

Konuşmasında, orta gelirli bir ülke olarak Türkiye'nin önünde yapacak çok işi olduğunu vurgulayan Gül, "Türkiye'nin başında Başbakan olarak çok değerli Ahmet Davutoğlu gibi bir arkadaşımız var. Başbakanımız ve diğer bakanlarımız da çok çalışıyorlar. Bu çalışmalar sonucunda Türkiye inşallah dar gelirli bir ülkeden yüksek gelirli bir ülke seviyesine çıkacaktır. Eğitim her şeyin başı. Üniversitelerimizin hepsinin itibarlarını yükseltmek gerekiyor. İşadamlarımızın da yaptıkları ürünleri dünyanın her yerine satacak hale gelmeleri gerekiyor. Birkaç sanayi bölgemiz var. Sanayimiz artık birkaç ili değil, ülkeleri hedef alarak araştırmamızı, geliştirmemizi yapmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül, yapılacak işlerde tek yolun siyaset olmadığını kaydederek, "Bunun çok yolları var. Ben de bilgimi, tecrübemi sizlere aktarmak için çalışacağım. Daima sizlerle övündük, bundan sonra da övünmekle devam edeceğim. Kayseri'ye geldiğimde en büyük zevkim, sizlerin yeni fabrikalarınızı açmak, işyerlerini ziyaret etmek, ürünlerinizi incelemek olmuştur. Bundan sonra da fırsat buldukça yine sizlerin aranızda olacağım. Sizler sadece bizleri siyasete göndermediniz. Dualarınızla, çalışmalarınızla bizlere destek oldunuz. Tekrar tekrar sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Abdullah Gül'ün konuşmasının ardından Kayseri OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü, Gül'e günün anısına ipek el dokuması halı hediye etti. Yemeğin verildiği salona asılan üzerinde Abdullah Gül'ün resmi ile Cumhurbaşkanlığı forsu, 'Sen Hep Gül, Türkiye'nin Gülü' ve 'Türkiye'nin Gülü Abdullah Gül' yazılarının bulunduğu pankartlar dikkat çekti. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Mehmet Özhaseki Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title