Haberler

Abdullah Gül'ün Kardeşine Vergi İncelemesini, Maliye Bakanı Yalanlamadı

Güncelleme:

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'e vergi incelemesi başlatıldığı iddia edildi. Gül'ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarlı davetlerine rağmen Kayseri ve İstanbul'daki mitinglere katılmayı reddettiği bir zamanda, bu davetleri, geri çevirmesinin yankıları hâlâ sürerken gelmesinin de manidar olduğunu belirtildi.

MEHMET ŞİMŞEK'DEN DENETİM CEVABI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, FOX TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, Abdullah Gül'ün kardeşinin şirketlerine yönelik vergi incelemesi başlatıldığı haberinin hatırlatılması üzerine, bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesinin son derece yanlış olduğunu iddia etti.

"ABDULLAH GÜL'Ü SEVERİM"

Abdullah Gül'ü çok sevip, saydığını, kendisi ile diyaloğunun çok güçlü olduğunu anlatan Şimşek, "Yapılan çok çirkin bir yakıştırma" ifadesini kullandı.

"VERGİ İNCELEMESİNİN ONAYI BANA GELMEZ"

Şimşek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda bilgi sahibi değilim. Vergi incelemeleri böyle 1-2 günde başlayıp da yansımaz. Gezi olaylarında çok ünlü sanatçılar çıktı, 'Maliye bizi denetledi' dediler, bir baktık ki denetim 2012'de başlamış, olaylar 2013'ün ortasında. Bu konuda herhangi bir bilgim yok, olsaydı da vergi mahremiyeti nedeniyle yorum yapamazdım. Bunun siyasi duruşla ilişkilendirilmesi, seçim öncesi fitne operasyonu dışında bir şey değil."

"ONAYI BANA GELMEZ"

Sadece 2013'te 98 bin vergi incelemesi raporu yazıldığını hatırlatan Şimşek, "Hiçbir vergi incelemesinin onayı bana gelmez, hiçbir şekilde bana bilgi vermezler. Vergi denetiminin büyük bir kısmı risk analizine göre yapılır, zaman zaman sektörel incelemeler de yapılır. Bunların hiçbiri bana gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

MACİT GÜL'DEN AÇIKLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül, şirketlerine vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberlerle igili açıklama yaptı.

Gül, şunları kaydetti: "Firmamıza yönelik vergi incelemesi başlatıldığı yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Basında yer alan iddialar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Devlet kurumlarının rutin denetimleri normal periyot içinde olur. Firmalarımızda rutin harici hiçbir vergi incelemesi söz konusu değildir."

ABDULLAH GÜL'ÜN KARDEŞİ NE İŞ YAPIYOR?

Mehmet Macit Gül'ün İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı DİM Mühendislik ve Kitoko Aydınlatma adında iki şirketi bulunuyor. Kayseri'de 20 ülkeye elektrik direği, kent mobilyaları ve billboard'lar yapan 30 yıllık bir fabrikanın da ortağı. Gül'ün şirketleri İstanbul ve Ankara belediyelerinden ihaleyle iş alıyor. Ayrıca Kitoko, yurtdışındaki işletmelere de aydınlatma araç ve gereçleri satıyor."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Şimşek Abdullah Gül Kayseri Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500

Yorumlar (117)

çmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp düştü düşüyor

24
9
yanıtYanıtla
Almanya Mobil-IOS:

Havanızı alırsınız ak parti yine iktidar bunlar boş hava basıyorsunuz

4
26
yanıtYanıtla
hırsızlıga dur de girişimimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akp li hırsızlar hesap verecek diye çıldırdılar.en büyük darbeyi hdp den alacak HDP ye oy ver akp den kurtulalım

9
19
yanıtYanıtla
ayıptır ya:

abdullah güle çok buyuk ayıp ettiler kayserili olarak akpartiye oy vermiş birisi olarak oyumu mhp''ye verecem

15
12
yanıtYanıtla
ErtuMobil-IOS:

Hdp pkk partisi katil parti nasıl oy istrrsiniz. Demk ki sizde pkklısınız

9
17
yanıtYanıtla
imdat:

Kurcalamayın bir şey bulamazsınız , onlar adamın çok olduğu yerden yetişmiştir, sayın Gül ü takip ediyoruz. .

6
19
yanıtYanıtla
CİMİLLİ:

ZAMANLA BİRBİRİNİZE SELAM BİLE VEREMEYECEKSİNİZ. YİYİN BİRBİRİNİZİ. BERABER MEMLEKETİN BAŞINA ÖRDÜĞÜNÜZ ÇORABLARIN VEBALİ BÖYLE BÖYLE ÇIKACAK.

19
6
yanıtYanıtla
kayserili:

hadi hemşerim açıkla oyum SAADET PARTİSİ ne diye. . . .

21
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

muhalefet edeni eziyorlar. Halkı ise çökerttiler. . . İcra ve borca battık. . 2001 yılında işsizlik oranı 8. 4 iken bugün yüzde 11. 3 e çıktı. Şuanda OECD ülkeleri içinde genç işsiz oranında en kötü ülke olduk. . . Piyasada ve cepte nakit kalmadı alım gücü bitti. 2002 de asgari ücret 225 mio, çeyrek altın 22 mio idi. 10 çeyrek alınıyordu . şimdi , 949 lira ile 6 çeyrek altın alamıyorsun. satışı 167 lira. . O dönemlerde kredi ve kredi kartı ihtiyacı yoktu. . 2002 yılında 6 milyar tl olan halkın toplam kredi kartı ve tüketici kredisi borcu şuanda 330 milyarı aştı. borç tam 53 kat arttı. (Konut ve araç kredisinden bağımsız). 2002 yılında 8 milyon olan icra sayısı şuanda 22 milyonu buldu. . Nüfus artışı ne kadar peki?. . 2004 te 3400. 000 olan esnaf sayısı şuanda . 2900. 000 lerde onlar artık işsiz veya işçi. . . . Kişi başı milli gelir tam 7 senedir yerinde sayıyor

24
0
yanıtYanıtla
akplimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben akpliyim ama kim suç işlerse işlesin isterse bu cumhurbaşkanı olsun herkeş cezasını çekmeli

14
9
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title