Haberler

Abdullah Gül Kürsüye Çıkınca, İki Bakan Konuşma Yapmaktan Vazgeçti İddiası

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Financial Times zirvesinde kapanış konuşmasını yapacağını öğrenen iki bakanın, konuşma yapmaktan vazgeçtiği öne sürüldü.

Cumhuriyet Gazetesi için Pelin Batu hafta içi kapanış konuşmasını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı Financial Times zirvesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı. Batu, yazısında Abdullah Gül'ün zivrede konuşma yapacağının kesinleşmesinin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır'ın zirvede konuşma yapmaktan vazgeçtiğini ifade etti.

OLAY NASIL OLDU?

İşte Batu'nun yazısının ilgini bölümü: Financial Times bu konferansı üçüncü kez yapıyor. İlk kez 2012'de düzenlendiğinde, Bakanlarımız ve milletvekillerimiz mutlu mesut teşrif ediyordu, zira burada hem FT prestiji söz konusu, hem de kendi icralarını dünyaya dillendirme vesilesi yakalamış oluyorlardı. Yıl 2015, Financial Times, "Ankara artık güvenilir görünmüyor", "Komplo teorileri Türkiye demokrasisi için endişe verici" gibi yazılar yayımladığı günlerde konferans gelip çatıyor. FT, bu seneki açılış konuşmalarını yapmak için iki Bakanla anlaşmış. Bunlardan biri, geçtiğimiz sene de FT konferansına teşrif eden Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, diğeri de Avrupa Birliği Bakanımız Volkan Bozkır.

İŞTE ABDULLAH GÜL'ÜN ZİRVEDE YAPTIĞI KONUŞMA

Söylememe gerek yok herhalde, FT gibi ciddi müesseseler, tertipledikleri etkinliklerin üzerine titrer, dakikası dakikasına hesaplar, bizdeki gibi kürsüyü ele geçirince susmak bilmeyen vaizlere tahammül etmez. O yüzden Sayın Şimşek ve Bozkır'ın konferanstan bir iki gün evvel gelemeyeceklerini belirtmelerine ne kadar şaşırdıklarını tahmin edebilirsiniz. Sayın Abdullah Gül'ün konuşma yapacağı kesinleştiği gün FT yetkililerini arayıp gelemeyeceklerini söylüyorlar. Sizce de bu çok anlamlı bir tesadüf değil mi? Konuştuğum bir FT yazarının bunu "elverişli bir mazeret" olarak nitelediğini de ekleyeyim. Bir milletvekilinin yorumu ise ilginç: "Şimşek ve Bozkır, önümüzdeki sezon Bakanlıklarını garanti etmek için Gül'den uzak durmuşlardır." Sanki bir spor müsabakasının, pardon müsameresinin içinde hapsolduk! Siyasi zikzaklarını izlemek zorunda kalıyoruz."

MALİYE BAKANLIĞINDAN "FINANCIAL TIMES AÇIKLAMASI" AÇIKLAMASI

Bakanlıktan, bugün Cumhuriyet Gazetesinde "Gül'ü duyan iki bakan çekildi" başlığıyla yer alan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Maliye Bakanlığından, Bakan Mehmet Şimşek'in, 2015 İlk Çeyrek Bütçe Gerçekleşmeleri ve 2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantıları nedeniyle Financial Times programına katılamadığı bildirildi.

İŞTE O AÇIKLAMA;

Maliye Bakanı Şimşek'in, Financial Times Konferansı'nın yapıldığı gün sabah erken saatlerde 2015 İlk Çeyrek Bütçe Gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısına, ardından da Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 2015 Genel Seçimleri Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısına katıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Maliye Bakanı Şimşek, bu iki önemli toplantıyla çakıştığı için geleneksel Financial Times programına bu yıl katılamamış olup, bu tarz zorlama yorumlara ve siyasi komplo teorilerine itibar edilmemesi gerektiğini de kamuoyunun bilgilerine sunarız." (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Avrupa Birliği Volkan Bozkır Mehmet Şimşek Times Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (46)

Mustafa kemal Çetin:

Abdullah Gülü artık zerre kadar sevmiyorum. Önceki gün çıktı, görevi bitmiş olmasına rağmen''Seçimi AKP kazanacak''diyerek seçimleri akp lehine manipüle etmeye çalıştı. Ayıptır, seneski cumhurbaşkanısın, her partiye eşit duracaktın. Onu bile başaramadı.

14
27
yanıtYanıtla
TS 61Mobil-ANDROID:

adamsın gül.ama yinede oylar mhp ye.

20
17
yanıtYanıtla
CEMELE..mobilWeb@haberler.com:

Gulden utanmislar diyecem ama yuzleri yok tayip duyarda ipimiceker diye cikmamislardir

31
2
yanıtYanıtla
aaaaalliiiiiiiiii:

sen yoksun baba ama oyum bu defa BBP ye canıııııııııııııııım

15
17
yanıtYanıtla
simko:

valla gül hepinizden daha omurgalıydı

25
2
yanıtYanıtla
garaMobil-ANDROID:

üçünün de Allah belasını versin

6
18
yanıtYanıtla
OSMANLILAR:

sayın abdullatıf senerde ayrılıp partı kurdu ne oldu yok oldu halk bunlara pirim vermez eger sayın cumhur başkanımızda akp den ayrılıp partı kurarsa sanmamkı halk recep tayıp erdoganı terk etsın mumkunu yok etmeyız boyle seylerede itibar etmeyız

4
19
yanıtYanıtla
mehmet:

tayyib kılıçdar bahçeli hepsi bir yana adamsınnnnnnnnnnnnnnnnnn

11
10
yanıtYanıtla
aslan dayıoğluMobil-IOS:

Tayyip ona tepside kendi hakkı olan cumhurbaşkanlığını sundu böyle yapmamalı muhalefet ve dışarıdaki Türkiye düşmanları nereden medet umacaklarını şaşırdılar herkesin bir Hesabı varsa Allah'ında bir Hesabı vardır haçlı zihniyetine ve onun maşalarına biz Türk milleti iktidar vermeyiz Allah tayyibi içerdeki ve dışarıdaki hainlerden korusun

6
14
yanıtYanıtla
Türk kürtMobil-IOS:

Mhp şarttt

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title