Haberler

Abdullah Gül, İş Dünyası ve Diplomasinin Önemli İsimleri ile Buluştu

Güncelleme:

Güler Sabancı'nın düzenlediği resepsiyona, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Gül'ün iş dünyası ve diplomasinin önemli isimleri ile temasları dikkat çekti.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü seçilmesi onuruna önceki akşam Çırağan Sarayı'nda bir resepsiyon verdi. Önemli isimlerin katıldığı davetin en çok dikkat çeken ismi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül resepsiyonda iş dünyası ve diplomasinin önde gelenleri ile temaslarda bulundu. Hükümete üstü kapalı mesajlar verdi.

DERBİ MAÇI GİBİ RESEPSİYON

Paris'te yerleşik Uluslararası Enerji Ajansı'nın Baş Ekonomisti görevini yürüten Fatih Birol'un, üye 29 ülke arasında sağlanan oy birliği ile Ajansın İcra Direktörlüğüne seçilmesi onuruna Güler Sabancı evsahipliğinde verilen resepsiyon, ekonomi, siyaset ve diplomasi çevrelerinden önemli isimleri bir araya getirdi.

SARI KIRMIZI MUHABBET

Resepsiyonda beklendiği gibi bir numaralı gündem maddesi enerji olurken, en az enerji kadar futbol konuşulması ise gecenin sürpriz gelişmesi oldu. Birol, kürsüde yaptığı konuşmada, "Galatasaray hayatımın çok önemli bir parçası. Bütün konuşmalarımı, toplantılarımı Galatasaray'ın fikstürüne göre yaparım. Dünya Enerji Görünümü (WEO) kitabını bilirsiniz. Bu dünyanın bir numaralı enerji kitabı. 10 yıl önce devraldığımız zaman küçük, siyah-yeşil renklere sahip bir kitaptı. İlk icraatım kitabı büyütmek ve renkleri sarı-kırmızıya çevirmek oldu. Bu kitap 10 yıl içinde dünyanın en önemli kitabı haline geldi" dedi.

YA BEŞİKTAŞ?

Birol'un bu konuşmasının ardından gece boyunca çekişmeli futbol diyalogları devam ederken, en esprili diyaloglardan biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Güler Sabancı, Fatih Birol, Fenerbahçeli işadamı Nihat Özdemir ile TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes arasında geçti. Koyu Beşiktaşlı olduğu bilinen Gül, Birol'a "Çırağan Sarayı'nda, Beşiktaş Stadı'na en yakın yerde, Galatasaray'dan bahsettiniz" diye sitem etti. Gül, yanlarına yaklaşan Özdemir'e dönerek, "Sana yine gül attı. Baba Fenerli... Fenerbahçe'ye gül attı, biraz da bize gül atmalıydı" diye espriyle karışık takıldı. Bu sırada söze giren Başaran Symes, kurumsal olarak Beşiktaş'ın en büyük kiracılarından olmalarından bahsetti. Güler Sabancı ise "Rahmetli babam Beşiktaş'lıydı. O yüzden benim için ayrı bir anlamı var. Ailemizde de çok Beşiktaşlı var" diye anılarını paylaştı. Diğer konuklar da kendi aralarında bol bol futbol muhabbeti yaptı.

GÜL'DEN İNCE MESAJLAR

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, "Enerjiyi dışında tuttuğunuzda Türkiye'nin cari açık sorunu olmuyor. Bu sefer bir fırsat var. Ama bu büyük fırsatı yeterince değerlendiremiyoruz. Bu fırsatı iyi değerlendirmemiz lazım. Bütün dünya ekonomisinin en büyük meselesi büyümedir. En çok dışarı para harcadığımız, ithal ettiğimiz ürünün fiyatının bu kadar düştüğü şekilde bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeyeceksek, büyümemizi buna göre yapmayacaksak ilerde muhakkak bu fiyatlar çıkacaktır. O zaman bu fırsat kaçmış olacak.

HÜKÜMETE TAVSİYELER YAPTI

Türkiye'nin kafası çok siyasi konularla meşgul. Ülke olarak kendimizi konsolide etme ve tekrar ekonomiyi öne çıkarma zamanı. Çünkü bu fırsat her zaman böyle olmayacak. Onun için benim herkese tavsiyem bunu iyi değerlendirmek, yatırımları ona göre hızlandırmak ve Türkiye'nin geleceğini çok daha parlak yapmak."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Güler Sabancı Abdullah Gül Fatih Birol Beşiktaş Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (27)

gökhan esermobilWeb@haberler.com:

Akparti dağılır diye hayal kuranlara tavsiyem, şeyinizi açıkta bırakmayın yatarken

20
29
yanıtYanıtla
akapeli aliMobil-ANDROID:

ne Yapmaya calisiyorki? once ustadan musade izin al sonra dolap cevir siyaset yap,gizliden derinden sinsice giden yusuf gul.

9
38
yanıtYanıtla
tercanmobilWeb@haberler.com:

Bu adam erbakan döneminde de refahı parçalamıştı.şimdi de akp yi parçalayacak.fena da olmaz yani:

24
18
yanıtYanıtla
Gerçek Açıdan:

Sanki Siyonistler ve masonistler yine bir araya gelmişler.

18
14
yanıtYanıtla
metin şahin.:

erdogan ne derse o. örtüyse örtülüğ. . kapalıysa kapalı. millet ona hiznmetten kul köle omaktan zwevk alıyor DA

23
8
yanıtYanıtla
AlimobilWeb@haberler.com:

Abdullah Gül Bey Hiçbir Zaman tefrika taraftarı olmamıştır. İstesede yapamaz çünkü onun kişiliği hep birleştirici, bağlayıcı, sevecen ve hoşgörülü yapıya sahip. Kişilik hakkına hakaret kul hakkı doğurur.

22
5
yanıtYanıtla
İFLAS YAKIN BÖYLE GİDERSE:

EKONOMİ DİYE BİRŞEY KALMADI KALANIDA SEÇİMDE ÖRTÜLÜDE YERİZ ONDAN SONRA İSE BİRBİRİMİZİ.

18
5
yanıtYanıtla
Gel ARTIK:

ARTIK ABDULLAH GÜL E İHTİYAC VAR BİRLEŞTİRİCİ

15
6
yanıtYanıtla
metin şahşin.O NE DERSE O.HALK NE YAPSIN:

hEPSİ ERDOGANLA BİRLİKTE HAREKET EDİYOR. .

18
3
yanıtYanıtla
YILDIRIM:

Sayın Abdullah GÜL Bey; 4 Ay BAŞBAKANLIK ve 7 Yıl CUMHURBAŞKANLIĞI Yaptınız. Ozamanlar neden eleştiri veya önerilerinizi sunmadınız. . . . . . Yoksa siz ozamanlar Olta Balıkçılığımı yapıyordunuz. . . . . . Lütfen millete söyleyecek sözünüz varsa aday olun milletin karşısına çıkın. . . . . .

12
4
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title