Haberler

Abdullah Gül, Devlet Şeref Madalyası İle Uğurlanacak

Güncelleme:

Erdoğan, devir teslim töreninde Abdullah Gül'e, Devlet Şeref Madalyası takdim edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Meclis'te edeceği yeminin ardından Çankaya Köşkü'ne çıkarak görevi, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den devralacak. Erdoğan, devir teslim töreninde Gül'e, Devlet Şeref Madalyası takdim edecek ve ardından askeri törenle uğurlayacak.

ERDOĞAN YARIN YEMİN EDECEK

Erdoğan, yarın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten Cumhurbaşkanı seçildiğine ilişkin mazbatayı aldıktan sonra Meclis Genel Kurul'unda yemin edecek. Erdoğan'ın yemin etmesinin ardından saat 14.10 sıralarında Ankara ve Ordu merkezlerinde 101 pare top atışı yapılacak. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye genelindeki ordu merkezlerinde top atışları ile ilan edilecek.

GÜL'E DEVLET ŞEREF MADALYASI TAKDİM EDECEK

Yarın Saat 17.20'de Çankaya Köşkü'nde devir teslim töreni yapılacak. Gül'ün veda konuşmasının ardından Erdoğan da kısa bir konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ile Devlet Şeref Madalyası takdim edecek.

ASKERİ TÖRENLE UĞURLAYACAK

Erdoğan ve Emine Erdoğan, Gül ile Hayrünnisa Gül'ü askeri törenle uğurlayacak. Uğurlamada Gül, Erdoğan'ın sağında yer alacak. Gül, tören kıtasını "Allahaısmarladık asker" diye selamladıktan sonra Köşk'ten ayrılacak. Erdoğan, Gül'ü uğurladıktan sonra Köşk'te verilen resepsiyona geçecek ve burada tebrikleri kabul edecek.

DEVLET ŞEREF MADALYASI NEDİR?

Devlet Şeref Madalyası; Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık gösteren Türk ve yabancı uyruklu kişilere veriliyor. En üst seviyede yer alan bu madalya Bakanlar Kurulu'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı'nın tevcihi ile veriliyor. Yani Gül'e Devlet Şeref Madalyası verilmesi kararı Bakanlar Kurulu'nda kararlaştırıldı. Daha önce Ecevit Hükümeti'nin aldığı karar ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e Devlet Şeref Madalyası takdim etmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Abdullah Gül Erdoğan Gül Politika Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (19)

ah devlet sorumluları ah:

her gün şehit veriyoruz size ne madalyası verelim

42
18
yanıtYanıtla
vatansever80:

şeref madalyası hakedecek ne yapmış akp ye noterlikten başka ülkenin degerleri bu kadar ucuzmu

22
25
yanıtYanıtla
K.MARAŞLI:

allah bozmasın bu düzenizi ki hep gülelimm NE GÜZEL BİR LİDERLER GÜLÜMSEMENİZ YETER COK ŞÜKÜRR. COK ŞÜKÜR RABBİME. HEYT BEE

17
29
yanıtYanıtla
baba ali:

SEVERİZ SEVMEYİZ ADAMLAR ÇALIŞIYOR GERCEK BU ARTIK MILLET HİZMETE OY VERIYOR PARTIYE DEĞİL

14
27
yanıtYanıtla
osmanusta:

Sayin Abdullah Gul u yeni kabinede disisleri bakani olarak gormek istiyoruz

17
13
yanıtYanıtla
çerçi:

türkiye cumhuriyeti içinde kendi devletlerini kurdular. . ne mutlu. .

23
6
yanıtYanıtla
BANA DA VERSELER:

BİR ŞEREF MADALYASI DA BU VATANDAŞA DESELERDİ YA FENA OLMAZDI YİNEDE BEKLİYORUM OLMAZSA RECEP TAYYİP ERDOĞAN''A BEN TAKACAM.

12
16
yanıtYanıtla
nazmi aslan:

çankaya noterliğini hakkıyla yaptın kuzu kuzu geleni imzalayıp gönderdin . şimdide git torunlarını sev partiye falan gelme bak seninde video ların var, haaamanasında pilaket . milletin parasını hovardaca harca bu yerin birde altı var hesap var mizan var. . .

14
13
yanıtYanıtla
NAZMİ ASLAN:

Uzun adam yolun açık olsun. Sana inandık rabbimin inahetiyle daha nice gelişmelere ayyıldızlı al bayrağımı göklere yücelteceğiz

13
14
yanıtYanıtla
VATANSEVER80:

Bize biz olduğumuzu gücümüzü ceddimizi ve kendimize gelmemizi sağladın. Trakyadan kucak dolusu sevgilir sevgili cumhurbaşkanımıza

12
7
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title