Haberler

Abdullah Gül'den Geri Dönüş Sinyali

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi bıraktıktan sonra nasıl bir tutum içinde olacağının en net sinyallerinden birini bugün Ankara'da verdi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta görevini devretmesinin ardından Ankara'ya resmi niteliği olan bir program çerçevesinde yaptığı ilk ziyarette, iç siyasetten uzak nasıl bir bir eski cumhurbaşkanı profili çizeceğinin resmini ana hatlarıyla ortaya koydu.

Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk kez halk tarafından cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler dönemin Cumhurbaşkanı Gül üzerine çevrilmişti. Gül'ün, yeniden Başbakanlık koltuğuna oturtulmasına yönelik bazı formüllerin hayata geçirileceğine ilişkin senaryolar o dönemde tartışma gündeminde yer almıştı. Milliyet'in haberine göre Gül, görevi bıraktıktan sonra nasıl bir tutum içinde olacağının en net sinyallerinden birini bugün Ankara'da verdi.

NOBEL ÖDÜLLÜ KONUK

Gül, görevini bıraktıktan sonra özel bir düğün nedeniyle yaptığı ziyaret bir yana bırakılırsa resmi nitelikteki bir program çerçevesinde ilk kez Ankara'ya geldi. Gül'ün görüştüğü ve birlikte sempozyuma katıldığı kişinin profili de önemliydi. Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, yakın tarihte başta Kosova olmak üzere, Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Uzak Doğu Asya'da birçok sorunun çözümü sürecinde üstlendiği arabuluculuk görevinden ötürü 2008 Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştü. Gül, Nobel Ödüllü Ahtisaari ile Ankara Palas'ta özel bir görüşme de yaptı. Gül'ün, eski Cumhurbaşkanı olarak Ankara'da uluslar arası nitelikteki çalışmaları ile öne çıkan Nobel Ödüllü bir eski cumhurbaşkanı ile görüşmesi ve ortak etkinlik içinde yer alması, Ankara kulislerinde nasıl bir eski cumhurbaşkanı profili çizmek istediğinin göstergesi olarak da yorumlandı.

SEMPOZYUMU DIŞİŞLERİ DÜZENLEDİ

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) tarafından Türkiye-Finlandiya Dostluk Anlaşması'nın 90. yılı dolayısıyla "Daha Güçlü ve İstikrarlı bir Avrupa İçin Elele" başlıklı sempozyum, bugün öğleden sonra Ankara Palas'ta yapıldı.

Sempozyuma; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, Finlandiya Uluslar arası İlişkiler Enstitüsü Direktörü Teija Tiilikainen ve Kadir Has Üniversitesi Röktürü Profesör Hasan Bülent Kahraman katıldı.

Abdullah Gül, sempozyumda yaptığı sunumda, Türkiye'nin AB üyeliğinin sadece Türkiye'ye değil AB'ye de getirileri olacağını söyledi. Gül, "AB özgün ama ertelenmiş bir başarı hikayesidir. AB şu an sınırları olmayan bir kıtadır. Bu proje dünyadaki en önemli küresel projedir. AB güvenlik bölgesi de bunun en önemli örneklerindendir" diye konuştu.

Yaptığı görüşmelerin ardından geceyi Ankara'da bir otelde geçirecek olan Gül; yarın İstanbul'a dönecek.

KAYSERİ'DE YENİ PARTİ İDDİALARINI YALANLAMIŞTI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta görevi devretmesinin ardından ilk ziyaretini memleketi Kayseri'ye yapmıştı. Gül, bu ziyaretinde, yeni kurulacak bir partinin içinde olacağı iddialarını net bir şekilde yalanlamış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek mesajlarını yinelemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Abdullah Gül Finlandiya Politika Haberler

500

Yorumlar (42)

VATAN CCC:

ERDOĞAN ÖYLE DÜRÜST ÖYLE MENFAATİNİ KENDİ ÇIKARINI KEYFİNİ HİÇE SAYAN BİR İNSANKİ KARDEŞİM DEDİĞİ ABDULLAH GÜL SARAYDA OTURMASIN DİYE, SIRF KENDİNE KIYAK ÇEKMEK KENDİNİ ÖDÜLLENDİRMEK İÇİN SIFIRDAN İLK BEN OTURMALIYIM KEYFİNİ SEFASINI SÜRMELİYİM DEVLETİN TÜM İMKANLARINI İLİĞİNE KADAR KEYFİME KULLANIP TÜRK MİLLETİNEDE BEN SİZİN HİZMETKARINIZIM DİYEREK MİLLETİ UYUTMAYI İYİ BECEREN ESASINDA MÜSLÜMANLIĞIDA AYNEN BÖYLE OLAN ERDOĞAN VE ABDULLAH GÜL ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SAMİMİLİĞİ AKP BİTERSE HEPİMİZE HESAP SORULUR NEDENİYLE AKP NİN BİTMEME SAMİMİYETİDİR. ALLAHIM RABBİM İLAHİ ADALETİNİ TEZELDEN TECELLİ EYLE, KULLARINA İBRET EYLE MÜNAFIKLARIN CÜZ-İ AKILLARIYLA AYAK OYUNLARIYLA İLAHİ ADALETİN KARŞISINDA SADECE BİR KİRBİT ÇÖPÜNDEN KULE OLDUKLARINI MÜSLÜMANLARA İBRETLE SEYRETMEYİ NASPİ EYLE

37
19
yanıtYanıtla
ALİ UYANIK:

AMİİİN

yanıt5
yanıt1
anti-akpm@m.m:

Amin

yanıt4
yanıt1
gadahorlu:

yüzbinkere amiiiiiin

yanıt4
yanıt1
D:

akp oy verenler inşalah elleri kırılırr bunca aççç insanlar var

25
15
yanıtYanıtla
ali uyanık:

gelse ne olacak boncukmu konduracak bu maya bozuldu artık tutmaz boşuna uğraşmayın

20
8
yanıtYanıtla
yazıkk Türkiye elden gitmiş:

Cumhurbaşaknı olmuş halende başbakaını görevini yapıyor yahu ne iş bırak başbakaınna guvenmiyorsan neden başa getirdin yazık davutoğluna . herşeyin e karışıyor

17
2
yanıtYanıtla
çok kızdım:

Aynı tas aynı hamam hepsi de aynı noter beyyy boş verrin yahu bburdakiler koyun surursu var hep birden meeee meeeeee topluca meydanlara dolduruyorlar 50. tl çok gelen varr işte görünn meeee meeeee ağızlarına bir toba makarna bir kömür bir maydanoz uyanın ey milllett uyanıın

16
3
yanıtYanıtla
Hulusi türkeriMobil-IOS:

Delikanlıca fikrini,zikrini net olarak ortaya koymadıkça her kim olursa olsun gazoz kapağından öteye geçemez...

19
0
yanıtYanıtla
HikmetmobilWeb@haberler.com:

12 sene AKP iktidarında 100 binlerce vatandaşlarımızı dinimizi kullanarak yalan vaatlerle 50 milyar Euro dolandırıp gaspedip yetim hakkı kul hakkı yiyen türklüğü ve insanlığı aşşalayan yeşil sermaye holdigleri mahkeme kararları hiçe sayılarak aklanmaya çalışıldı.

14
0
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title