Haberler

Gül: İç Güvenlik Paketini Gözden Geçirmelerini Tavsiye Ederim

Güncelleme:

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İç Güvenlik Paketi'nin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Gül, "Bazı düzeltmeler yapmalarını tavsiye ederim." dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İç Güvenlik Paketi'yle ilgili olarak, "Yakın dönemde polisin yetkilerini özellikle dinlemeyle ilgili nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken, şimdi bu konularda daha dikkatli olmak gerekir" dedi.

Abdullah Gül, cuma namazını Tophane'de bulunan Kılıç Ali Paşa Camii'nde kıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Gül'e eşlik etti. Cuma namazının ardından camiden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

SEÇİMLERDE ADAY OLACAK MI?

Bir basın mensubunun, "Milletvekili adayı olacak mısınız?" sorusu üzerine Gül, "Herkes biliyor ki ben AK Parti'nin kurucusuyum, sonra da partinin Türkiye'deki reformcu çalışmalarını ve Türkiye'deki çok yapısal değişiklikleri hep beraber yaptık. İçeride, dışarıda büyük başarılar elde ettik. Ben Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde partiler üstü durmaya gayret ettim. Cumhurbaşkanlığım bitince de partime döndüğümü de söyledim. Tabii ki arkadaşlarımın başarısını, arkadaşlarımın her bakımdan Türkiye'ye daha çok başarılı hizmet yapmalarını hep destekleme anlamındadır" şeklinde konuştu.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Kamuoyunda tartışılan İç Güvenlik Paketi'yle ilgili görüşü sorulan Abdullah Gül, "Açıkçası arkadaşlarımın bunu bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğine inanıyorum. O bakımdan soğukkanlılıkla bakmak lazım. Güvenlikçi konular konjonktürel olmaması lazım. Özellikle polise verilen aşırı yetkiler daha yakın dönemde polisin yetkilerini özellikle dinlemeyle ilgili nasıl istismar ettiğinin örnekleri ortaya çıkarken, şimdi bu konularda daha dikkatli olmak gerekir. O bakımdan ümit ederim ki arkadaşlarım bütün bunları tekrar gözden geçirirler ve bazı düzeltmeleri yaparlar diye tavsiye ederim" dedi.

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

"Hakan Fidan'ın adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine ise Gül, "Ankara'daki arkadaşların bileceği bir iş, onlara kalmış" demekle yetindi.

"TAŞINIYORUZ"

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'na ait Tarabya Köşkü'nde kalmasına ilişkin yapılan eleştirilerin sorulması üzerine de, "Ben bütün siyasi hayatım, devlet hayatımda da açıkçası kendi evimde oturamadım, buna hiç fırsat olmadı. Ama gün geldi, nihayet kendi evimizde oturma fırsatımız çıktı. Bunun eksikliğini her zaman hissettim. Hazırlığımızı yaparken bazı elde olmayan gecikmeler oldu. Sayın Cumhurbaşkanının da teklifi üzerine doğrusu burada kaldım. Ama kalırken de bütün masrafları, her şeyi kendimin karşıladığımı da herkes biliyor. Bu konularda açıkçası titizimdir" dedi. "Taşınmayla ilgili belli bir tarih var mı?" sorusu üzerine de Gül, "Taşınıyoruz" yanıtını verdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Gül, "Benim bu konudaki düşüncelerim biliniyor zaten. Bu konuların bilinerek tartışılması çok önemli. Nasıl bir başkanlık bu çok önemli. Türk tipi bir parlamenter sistem yaşadık ve bunun sıkıntılarını gördük. Türk tipi bir başkanlık sistemi olmaması gerekir. Eğer bir başkanlık sistemi olacaksa ABD'de olduğu gibi gerçekten kuvvetler ayrılığının açık, seçik yazıldığı ve her şeyin çok iyi şekilde tarif edildiği, gelişmiş demokrasilerdeki hukukun üstünlüğüne dayalı bir şekilde olursa şüphesiz ki o da demokratik bir sistemdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Abdullah Gül Tophane Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (122)

sssss:

keşke koltuğundayken böyle olsaydı

43
2
yanıtYanıtla
MURAT:

SAYIN GÜL HALKIN BEKLENTİSİNİ YIKTINIZ BU MİLLETİN AKPDE EN FAZLA GÜVENDİĞİ İNSANLARIN BAŞINDA SİZ VE BİR KAÇ KİŞİ GELİYORDU FAKAT SİZ BU HALKIN GÜVENCİNİ BOŞA ÇIKARDINIZ ÜLKEYİ HIRSIZLARA YOLSUZLARA BIRAKTINIZ YAZIK ÇOK YAZIK ADAM GİBİ ÇIKMIŞ OLSAYDINIZ YANINIZADA ŞÖYLE HATIRI SAYILI DÜRÜST HARAMA BULAŞMAMIŞ KİŞİLERİ ALSAYDINIZ RTE BUGÜN YOLSUZLUKLARI BÖYLE KAPATAMAZ YARGIYI HUKUKU ÇİĞNEYEMEZDİ YAZIK DOĞU ELDEN GİTMİŞ PKK AT KOŞTURUYOR BİZİMKİLER SAĞ OLSUN AFRİKA ÇÖLLERİNDE TÜRK OKULLARI İLE UĞRAŞIYOR ŞU ÜLKEYİ GETİRDİKLERE HALE BAK YAZIK

28
7
yanıtYanıtla
hakan:

vasıfsız noter, Türkiye Cumhuriyetinin gelmiş geçmiş 2. yüz karası CB si. . .

29
5
yanıtYanıtla
1864:

bugün yeterince üzerine düşen görevi yerine getirmiyorsunuz malesef. bu ülkenin geleceği için size ihtiyacımız var.

24
6
yanıtYanıtla
evren:

en basiretsiz cumhurbaşkanıydı ve bu vatana oda haindii.

15
13
yanıtYanıtla
ML:

bu yasa çiksin polis hergun bir kaç kisiyi oldurur hiçkimse bisey de diyemez elini kolunu sallaya sallaya devam eder isine. . bu yasa çiksin polis bayram edecek olan yine halka olacak

20
8
yanıtYanıtla
Mechul:

PAKETE CHP MHP KARŞI ÇIKIYOR DİYEN DANALARA KAPAK OLSUN SAYIN GÜLÜN CEVABI OKUMA YOK ANLAMA YOK KÖRÜ KÖRÜNE BİAT UTANIN KENDİNİZDE KALBINIZDAN ÇOLUK ÇOCUĞUNUZDAN

21
6
yanıtYanıtla
CVC:

paralel sizede diz çöktürdü yazık çok yazık sn GÜL. SN: CUMHURBAŞKANIMIZIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN.

11
16
yanıtYanıtla
vatandasMobil-ANDROID:

hicbir polis sucsuz insana dokunmaz sen is saatinde kadikoyu taslayip yagmalarsan poliste gorevini yapacaktir demokrasi tasla aranmaz arayanda bulamaz

8
18
yanıtYanıtla
ankaralı:

sayın gul herhalde hıc avrupaya gitmemiş ve avrupa polisinin haklarını bilmiyor demekrosının beşiği bildiğiniz amerikaya bakta konuş kesinlikle polise fazla yetki verilmeli saygılarımla.

8
16
yanıtYanıtla
Tüm 122 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title