Haberler

Abdullah Cömert'in Ölümüne İlişkin Dava

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Adliyeden annesinin çıkışı- Avukatının davaya ilişkin açıklamaları- Babasının ve annesinin davayla ilgili açıklamaları- Adliye binasının önünden görüntüler Hatay'daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde Abdullah Cömert'in hayatını kaybetmesine ilişkin, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet Kuş'un yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Adliyeden annesinin çıkışı- Avukatının davaya ilişkin açıklamaları- Babasının ve annesinin davayla ilgili açıklamaları- Adliye binasının önünden görüntüler Hatay'daki Gezi Parkı odaklı eylemlerde Abdullah Cömert'in hayatını kaybetmesine ilişkin, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet Kuş'un yargılanmasına Balıkesir'de devam edildi.Balıkesir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, maktulün annesi Hatice, babası Edip ve kardeşi Adnan Cömert ile avukatlar hazır bulundu. Sanık Ahmet Kuş ise duruşmaya Mersin'den sesli ve görüntülü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.Tanıkların ifadeleri okunduktan sonra olay anına ait MOBESE kayıtları izlendi.Cömert'in yakınları, sanık Kuş'un tutuklu yargılanmasını talep etti.Mahkeme heyeti, sanığın tutuklanması talebini reddederek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 20 Kasım'a erteledi.- "Sonuçlar geldikten sonra esasa ilişkin karar noktasına gelinecek"Müşteki avukatı Hatice Can, Cömert'in 2 Haziran 2013'te Gezi Parkı odaklı protestolar sırasında biber gazı kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitirdiğini hatırlattı.Delillerin ve ses kayıtlarının ortada olduğunu belirten Can, sanık Kuş'un tutuksuz yargılanmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.Bugünkü duruşmanın da delil yetersizliği nedeniyle ertelendiğini dile getiren Can, şunları kaydetti: "Yargılamanın şu aşamasında, geçen oturumlarda sanığın sorgusu tamamlandı. Tüm tanıkların ifadeleri tamamlanmıştı daha önce. Şimdi bu aşamada MOBESE görüntüleri ve Akrep aracında atış sırasındaki birtakım sesler incelendi. Jandarma, bu seslerle ilgili kriminal inceleme başlatmıştı, o yazılar bekleniyor. Ayrıca, adli tıptan ara karar bekleniyordu. Bugün jandarma kriminale tekrar CD gönderildi bu oturumda. O sonuçlar geldikten sonra esasa ilişkin karar noktasına gelinecek."Baba Cömert ise o dönemdeki polis amirlerine seslenerek, "Bu kan lekesini üzerlerinden atmaları lazım. Kuş, suç işlemişse başkalarının üzerinde kalmaması lazım. Bu polisin adilce yargılanıp ceza almasını istiyorum" dedi.Anne Cömert de "İnsan hayatı o kadar ucuz olmamalı. Benim oğlumun canı o kadar ucuz değil. Biz buraya adalet için geldik. Ben hasta halimle bin 300 kilometre uzaktan geldim. Kanunun vicdanlı olmasını istiyoruz ancak ne kanun var ne de adalet" ifadelerini kullandı.Konuşmalar sırasında adliye önünde toplanan 15 kişilik grup, slogan attı.

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Cömert Balıkesir Ahmet Kuş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title