Haberler

Abdullah Çatlı Mezarı Başında Dualarla Anıldı

Susurluk kazasının 18. yıldönümünde Abdullah Çatlı, memleketi Nevşehir'deki mezarı başında anıldı.

3 Kasım 1996 tarihinde Susurluk'ta meydana gelen kazada hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'nın ölüm yıldönümünde memleketi Nevşehir'de bir anma programı düzenlendi. Anma programı kapsamında ilk olarak Kurşunlu Camisinde Mevlid-i Şerif okunurken daha sonra Çatlı'nın Kaldırım Mezarlığında bulunan kabri başında program devam etti. Programa, annesi Remziye Çatlı, kardeşi Zeki Çatlı, eşi Meral Çatlı ve kızları, Sedat Peker, aile yakınları ve sevenleri katıldı. Etkinlik öncesinde Çatlı’nın kızları ve eşi mezarı başında beyaz güvercin uçurdu.

Burada üzeri Türk Bayrağı ile örtülü Çatlı’nın kabri başında Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından dua edildi. Dua sırasında hoca Kemikkıran, Abdullah Çatlı'yı, "Nevşehir'in yetiştirdiği güzide insanlardan yiğitler yiğidi, kahraman insan" ifadeleriyle anlattı.

Duanın ardından bir konuşma yapan Çatlı’nın kızı Gökçen Çatlı, anma etkinliği için Türkiye’nin çeşitli illerinden Nevşehir’e gelen sevenlerine teşekkür etti. Gökçen Çatlı, babasının her zaman devletine hizmet etmek için çaba gösterdiğini ve doğru çizgisinden hiçbir zaman sapmadığını ifade ederek, “ Abdullah Çatlı bayrak gibi bir ömür sürdü. Babama ait hesap verilemeyecek maddi ve manevi bir husus ortaya çıkartsınlar ben bu ülkeyi terk ederim. Bunu 18 yıl önce de söyledim. Abdullah Çatlı şahsı adına maddi hiçbir çıkar gütmeden ölüme gülerek, koşarak gitti. PKK ve ASALA ile mücadele ederek devletine bayrak olmuştur. Bizler giriş ve gelişmeyi çok güzel yaparız ama sonuca nedense bağlayamayız. Abdullah Çatlı ülküsü adına, davası adına bayrak gibi bir ömür sürdü. Bayrak gibi yaşadı. Abdullah Çatlı ölmedi. Buradaki herkes Abdullah Çatlı. Yeni Abdullah Çatlılar ile birlikte vatanımıza hak ettiği özgürlüğü vermek adına hepimiz Abdullah Çatlı’yız” dedi.

Gökçen Çatlı’nın konuşmasının ardından Sedat Peker, Abdullah Çatlı’nın annesi Remziye Çatlı’nın elini öperek Çatlı’nın mezarına karanfil bıraktı.

Anma etkinliği öncesinde ve sonrasında Sedat Peker ile fotoğraf çektirmek isteyen gençler zaman zaman izdihama neden oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Çatlı Sedat Peker Susurluk Nevşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title