Haberler

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Gümüşhane ve Rize'de, Bangladeş'de dün idam edilen Cemaat i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gümüşhane ve Rize'de, Bangladeş'de dün idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, Kemaliye Camisi'nde kılınan Cuma namazı sonrası yaptığı basın açıklamasıyla Molla'nın idam edilmesini kınadı.

Bangladeş hükümetinin, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan Cemaat-i İslami'yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlediğini savunan Şenel, şöyle devam etti:

"Aynen 28 Şubat post modern darbesinin yerli aktörlerinin yaptığı gibi Bangladeş hükümeti, siyonist ve emperyalist çevrelerden aldığı talimatla hareket etmektedir. Kendi halkına karşı acımasız bir kıyım uygulamaktadır. Bangladeş hükümeti, Bangladeş'in insan gücünü ve enerji kaynaklarını küresel güçlere peşkeş çeken, ikbal peşinde koşan kadrolardan oluşmuştur. En başından beri ülkenin enerji kaynaklarının yağmalanmasına, insanın alın terinin ve emeğinin sömürülmesine karşı çıkan ve bu çizgide faaliyet gösteren Cemaat-i İslami'nin idareci kadrolarına karşı tam bir kıyım yapılmaktadır. Bu idam ve infazların Bangladeş halkının özgürlüğü ve refahı ile uzaktan yakından alakası yoktur. Türkiye hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz."

Abdulkadir Molla'nın idamını şiddetle kınadıklarını dile getiren Şenel, "İnsan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin ve hükümetin güdümündeki yargının bu kararı apaçık bir zorbalıktır. Allah'ın laneti ve gazabı tüm zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Onlar, akıttıkları kanda boğulacaktır. Bu haksızlıklar ve zulümler karşısında susanlar ise elbette alınlarında kara bir leke ile ömür boyu dolaşacaktır. Bu kara lekeyi taşımak istemeyen, insanlık onuruna ve duyarlılığına sahip herkes bu idama tepkisini en şiddetli şekilde göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Şenel, dernek üyeleri ve vatandaşlar, Molla için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti. Bir süre tekbir getiren grup, olaysız dağıldı.

-Rize

Rize Orta Cami'de, Cuma namazı sonrası İHH öncülüğünde Memur-Sen, MÜSİAD, Anadolu Gençlik Derneği, Rize İmam Hatipliler Derneği (RİHDER), Gül Yetiştirenler Derneği, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din Görevlileri Birliği Derneği ve Milli Türk Talebe Birliği üyelerinin katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz öncesi derneklere üye bazı kadınlar da idama tepki göstererek, "Ha asanlar, ha susanlar. Bir nar ağacı var bir de dar ağacı. Namerde nar düştü, yiğide dar ağacı" yazılı pankart açtı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı namaz sonrası grup adına basın açıklaması yapan RİHDER Başkanı Mehmet Ali Tuzcu, Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ettiklerini, şehit Abdülkadir Molla'nın Bedir'in ve Uhud'un şehitleriyle birlikte olacağına inandıklarını söyledi.

"Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren kukla bir hükümet işbaşındadır" diyen Tuzcu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kukla Bangladeş hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumu şiddetle lanetliyoruz. Cemaat-i İslami'nin suçu Müslümanları emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet etmektir. Bu suç bütün Müslümanlar için bir onurdur. Emperyalizmin işbirlikçisi Avamiler, Cemaat-i İslami'nin İslam Birliği için olan gayretlerini savaş suçu olarak nitelendirmiştir. Öteden beri Hindistan'ın güdümünde olan bu işbirlikçi Avami hareketi, göstermelik yargı süreci ile Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'yı idam ederek Bangledeş'ten İslamı silip atacağını sanmaktadır. Bunun nasıl da boş bir hayal olduğunu en kısa sürede anlayacaklardır. Ölümsüzleşen Şehit Abdülkadir Molla'nın maneviyatı karşısında yerle bir olacaklar ve tepe taklak gideceklerdir."

Konuşmaların arıdndan dualar okundu ve tekbir getirildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Güncel

Abdülkadir Molla Bangladeş Cemaat Politika Güncel Haberler

title