Haberler

Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin Temeli Atıldı

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayırseverleri okul ve cami gibi toplum yararına hizmetler yapmaya çağırdı.

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hayırseverleri okul ve cami gibi toplum yararına hizmetler yapmaya çağırdı.

Konukoğlu, Şahinbey Sanayi Sitesi'nde kendi adına yaptıracağı caminin temel atma töreninde, aile geleneği olarak okul, cami ve benzeri hizmetleri yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Şimdiye kadar 20 okul, 12 cami yaptırdıklarını anımsatan Konukoğlu, "Allah, bizlere hayır yapmayı nasip etti, şükürler olsun. Arsasını Şahinbey Belediyesi'nin tahsis ettiği alana bugün temelini atacağımız camimizi inşallah bu yıl sonuna doğru ibadete açacağız" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da cami yapımını üstlenen Konukoğlu ve ailesine teşekkür etti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da kentlerin, sanayicilerin çabalarıyla güçlendiğine dikkati çekerek, "Örneğin, Adana'nın yetiştirdiği Sabancı'lar merkezlerini İstanbul'a taşıdıktan sonra Adana eski gücünü kaybetti. Gaziantep bugünkü düzeye, Gaziantep'ten ayrılmayan sanayicilerimizin katkısı ile gelmiştir" diye konuştu.

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in okuduğu duanın ardından, 700 metrekare alan üzerinde inşa edilecek ve aynı anda bin 200 kişinin ibadet edebileceği Abdulkadir Konukoğlu Camii'nin temeli atıldı.

Sosyal tesis açılışı

Bu arada, Daracık Mahallesi'nde yaptırılan Şahinbey Belediyesi Hayriye Konukoğlu Sosyal Tesisi'nin açılışı da yapıldı.

Törende konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, sosyal tesislerin mahalle sakinleri için çok önemli olduğunu söyledi.

AK Partili belediyelerin özellikle sosyal belediyecilik alanında önemli işler başardıklarını ifade eden Koçer, "Örnek projeleri hayata geçiren belediyelerimizin çalışmalarını takdirle izliyoruz. Bundan sonra da devamını bekliyoruz" diye konuştu.

Koçer, sosyal tesisin yerini bağışlayan Mahmut Konukoğlu ve ailesine de hayırlarından dolayı teşekkür etti.

Törenlere AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile milletvekili adayları Yusuf Erdem Güzelbey ve Hakan Tanrıöver, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık ve AK Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci ile diğer davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Abdulkadir Konukoğlu Şahinbey Belediyesi Adil Konukoğlu Ak Parti Yerel Haberler

title