Haberler

Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi Açıldı

Kelkit ilçesinde İller Bankası tarafından yaptırılan, Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Kelkit ilçesinde İller Bankası tarafından yaptırılan, Abdulhamit Han Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz, törende yaptığı konuşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İller Bankası'nın belediyeler, il özel idareleri ile köylere yönelik alt ve üstyapı ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulduğunu söyledi.

Türkiye'nin ilerlemeye başladığı her dönemde içten ve dıştan engellemelerle karşılaştığını belirten Yavuz, "Yakın geçmişte bizi birbirimize düşürmeye ve geleceğimizi sarsmaya yönelik çok değişik senaryolar uygulandı. Bunların en barizi de herkesin malumu olan o karanlık dönemdir" dedi.

Yavuz, o dönemde mesleki eğitimle ilgili zorunlu eğitim adı altında bir takım düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, "İşte o projeler kapsamında imam hatip okulları ve diğer meslek okulları maalesef bilinçli şekilde uygulanan senaryo gereği hedef alındı. İmam hatip öğrencilerinin sayısı bir anda 600 binden 60 bine düştü ama şimdi yapılan düzenlemelerle imam hatip liselerindeki öğrenci sayısı 1 milyonu buldu" diye konuştu.

Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyadaki kaos ortamından zarar görmemesi için sağlam iradeli nesle ihtiyacı olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İslam dininin özellikle imam hatip okullarında layıkıyla öğretilmesi yönünde yapılan düzenlemelere destek olmalıyız. Bu konuda eksiklerimiz var ise tespit edip gidermek için hep birlikte gayret etmeliyiz. Allah'tan korkan, kuldan utanan, dini ve imanı bütün bir nesil yetiştirebilmek için eğitimde kaliteyi artırmalıyız."

Yavuz, İller Bankası tarafından Kelkit'te hem kız hem de erkek öğrenci yurdu yapılacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Eğer niyetlerimiz halis olursa ve eğer birbirimizle değil de bizimle uğraşanlara karşı hep beraber mücadele etmeyi başarabilirsek ki artık bunu başardığımızı düşünüyorum, bizim geleceğimiz çok parlak olacaktır. Bu düşüncelerle okulun Kelkit'e kazandırılmasında emeği geçen herkese en derin saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Allah onlardan razı olsun."

Konuşmaların ardından Vali Yavuz, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu'na, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ise İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veysel Ekmen ve İller Bankası Trabzon Bölge Müdürü Salih Devran'a hediye verdi.

Vali Yavuz ve protokol üyeleri, kurdele keserek açılışını gerçekleştirdikleri okulu gezdi.

Törene, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, diğer ilgililer ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İller Bankası Türkiye Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title