Haberler

Abdi İbrahim Otsuka, "Görmezden Gelmeyelim" Kampanyasını Başlattı

Güncelleme:

Abdi İbrahim Otsuka, şizofreni hastalarına farkındalık yaratmayı amaçladığı "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasını hayata geçirdi.

Abdi İbrahim Otsuka, şizofreni hastalarına farkındalık yaratmayı amaçladığı "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasını hayata geçirdi.

Abdi İbrahim Otsuka'dan yapılan açıklamaya göre Şirket, bu yılki teması "Şizofreni ile Yaşam" olan Dünya Akıl Sağlığı Günü'nde dünyaca ünlü vücut boyama sanatçısı Trina Merry'i ağırlayarak Görmezden Gelmeyelim adlı bir kampanya başlattı. Trina Merry, kampanya kapsamında vücutlarını boyadığı modelleri İstanbul silueti içine gizleyerek şizofreni konusuna dikkat çekmeye çalıştı.

Görmezden Gelmeyelim kampanyasında birçok etkinliğe imza atacak Abdi İbrahim Otsuka, her 100 kişiden birinde görülen şizofreni hastalığı hakkında doğru bilgilendirme yaparak, farkındalığı artırmayı, hastaların ve hasta yakınlarının karşılaştığı toplumsal ön yargılarla savaşmada onlara destek olmayı hedefliyor.

Kampanya, "www.gormezdengelmeyelim.com", "facebook.com/gormezdengelmeyelim" ve "youtube.com/gormezdengelmeyelim" kanallarından takip edilerek desteklenebilecek.

"Şizofreni hastaları görmezden geliniyor"

Abdi İbrahim Otsuka'nın "Görmezden Gelmeyelim" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Trina Merry, projenin bir parçası olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, şizofreni hastalarının görünür hale gelebilmelerinin kendisi için de çok önemli bir konu olduğunu belirtti.

Merry, Görmezden Gelmeyelim kampanyası teklif edildiğinde çok heyecanlandığını aktararak, "Proje, farkındalık yaratmayı hedefliyor. Bir diğer amacı ise şizofreni hastalarının toplumda kaybolduğunu ve görmezden gelindiğini vurgulamak. Ben de bu hastalığı yakından gözlemlemiş biri olarak, bu projenin içinde yer almak istedim" değerlendirmesini yaptı.

Şizofreni Dostları Derneği Başkanı Mesut Demirdoğan ise şizofreniyi bir nevi beyin jimnastiği olarak yorumlayarak, şizofreni hastalarının beyinlerinin çok fazla ve farklı alanlara çalıştığını, daha derin ve incelikli düşündüklerini kaydetti. Kendisi de 18 yaşından beri şizofreni hastası olan Demirdoğan, "Şizofreni hastalığı dünyada her 100 kişiden birinde görülüyor. Ülkemizde de 450 bin ile 600 bin arasında şizofreni hastası olduğu düşünülüyor ve onlar görmezden geliniyor" ifadelerini kullandı.

Demirdoğan, bu hastalığın utanılacak bir rahatsızlık olmadığını ve şizofreni hastalarının hayata kazandırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de  600 bin şizofreni hastası olduğu tahmin ediliyor

Açıklamaya göre, şizofreni düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, tüm dünyada ırk, kültür, soysal sınıftan bağımsız olarak her 100 kişiden birinde görülen bir ruh sağlığı hastalığı olarak tanımlanıyor. Dünyada yaklaşık 51 milyon, Türkiye'de ise 600 bin civarında şizofreni hastası olduğu tahmin ediliyor.

Dünya Akıl Sağlığı Günü ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında ruh sağlığı konusunda farkındalığı artırmak ve bu konuda gerçekleştirilen çalışmaların desteklenmesini sağlamak amacıyla her sene 10 Ekim'de kutlanıyor. Dünya Akıl Sağlığı Günü, ruh sağlığı konularında çalışan tüm paydaşların dünya çapında akıl sağlığının korunması, hasta bakımı ve yeni teknolojiler hakkında farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat sağlıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdi İbrahim İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title