Haberler

Abdi İbrahim Otsuka'dan Görmezden Gelmeyelim Kampanyası

Güncelleme:

Abdi İbrahim Otsuka, Dünya Akıl Sağlığı Günü kapsamında Görmezden Gelmeyelim kampanyasını hayata geçirdi.

Abdi İbrahim Otsuka, Dünya Akıl Sağlığı Günü kapsamında "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasını hayata geçirdi.

Abdi İbrahim açıklamasına göre, "Görmezden Gelmeyelim" kampanyası kapsamında birçok etkinliğe imza atacak olan Abdi İbrahim Otsuka, her yıl 10 Ekim'de kutlanan ve bu yılki teması "Şizofreni ile Yaşam" olan Dünya Akıl Sağlığı günü için vücut boyama sanatçısı Trina Merry'i ağırladı. Kampanya kapsamında Merry, vücutlarını boyadığı modelleri İstanbul silueti içine gizleyerek her gün görmezden gelinen gerçeklere dikkat çekti.

"Görmezden Gelmeyelim" kampanyası kapsamında 12 Ekim Pazar günü gerçekleştirilen etkinlikte Trina Merry, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Bölümü'nde eğitmenlik yapan ressam Yusuf Taktak'ın Birleşik Sanatlar Bölümü öğrencileriyle workshop gerçekleştirdi. Workshop esnasında boyanan gönüllü modeller, Ortaköy'ün silueti içerisinde gizlenerek toplumun hastalığa karşı tutumunu sembolik olarak ifade etti.

Açıklamaya göre, Abdi İbrahim Otsuka "Görmezden Gelmeyelim" kampanyasıyla her 100 kişiden birinde görülen şizofreni hastalığı hakkında doğru bilgilendirme yaparak farkındalığı arttırmayı, hastaların ve hasta yakınlarının karşılaştığı toplumsal önyargılarla savaşmada onlara destek olmayı hedefliyor.

Kampanya, www.gormezdengelmeyelim.com, facebook.com/gormezdengelmeyelim ve youtube.com/gormezdengelmeyelim kanallarından takip edilerek desteklenebiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trina Merry, vücut boyama sanatıyla kişiye özel bağın sağlandığını, vücut boyamanın belirgin bir insan deneyi olduğunu belirtti.

"Benim tuvalim yaşayan ve nefes alan insanlar, bu da yaptığım işi aynı Tibet kum boyaması gibi geçici kılıyor, ben boyamayı bırakınca doku ve boya bozuluyor" ifadelerini kullanan Merry, dolayısıyla fotoğrafın, yaptığı işi belgelemek için çok önemli bir parça olduğunu vurguladı.

Teknolojiyle aynı perspektifi paylaştığından emin olmak istediğini aktaran Merry, bu yüzden fotoğrafçılarla yakından iş birliği içerisinde olduğunu kaydetti.

Açıklamada verilen bilgilere göre şizofreni, düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, tüm dünyada ırk, kültür, soysal sınıftan bağımsız olarak her 100 kişiden 1'inde görülen bir ruh sağlığı hastalığıdır. Tüm dünyada yaklaşık 51 milyon, Türkiye'de ise 600 bin civarında şizofreni hastası olduğu biliniyor.

Dünya Akıl Sağlığı günü, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında ruh sağlığı konusunda farkındalığı arttırmak ve bu konuda gerçekleştirilen çalışmaların desteklenmesini sağlamak amacıyla her sene 10 Ekim'de kutlanıyor. Dünya Akıl Sağlığı günü, ruh sağlığı konularında çalışan tüm paydaşların dünya çapında akıl sağlığının korunması, hasta bakımı ve yeni teknolojiler hakkında farkındalık yaratılması için önemli bir fırsat sağlıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Abdi İbrahim İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title