Haberler

Abdi İbrahim İlk "Sürdürülebilirlik Raporu"Nu Yayımladı

Şirket, 2012 yılında 1125 evin bir aylık, 93 evin ise bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen 16 bin 880 metreküp değerinde su ve elektrik tüketiminde 100 konutluk bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak eş değerde tasarruf sağladı.

Abdi İbrahim, gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre, paylaşımcı ve eşitlikçi bir toplum ve müreffeh ülkeler seviyesine erişmiş bir ülke ekonomisi bırakmak hedefiyle ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

Abdi İbrahim ilkini yayımladığı A seviye Sürdürülebilirlik Raporu'nda, Şirketin Yönetim Yaklaşımı, Ekonomiye Sağlanan Katma Değer, İş gücü ve İnsan Hakları, Ürün Sorumluluğu, Toplumsal Gelişime Sağlanan Katkı ve Çevresel Yaklaşım başlıkları altında farklı alanlarda hayata geçirdiği referans uygulamaları yer alıyor.

Rapor, Abdi İbrahim'in genel merkez, üretim tesisleri ve saha iş birimlerinden 1 Ocak 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında derlenen kalitatif ve kantitatif verilerden oluşuyor.

Tüm iş süreçlerini etkin kaynak kullanımı stratejisi çerçevesinde şekillendiren şirket, 2012 yılında 1125 evin bir aylık, 93 evin ise bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen 16 bin 880 metreküp değerinde su tasarrufu sağladı.  Elektrik tüketiminde ise, 100 konutluk bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak eş değerde tasarruf sağlayan Abdi İbrahim, doğal kaynakların korunması yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Abdi İbrahim Sürdürülebilirlik Raporu'nda ön plana çıkan bir diğer konu ise şirketin ürün geliştirme alanındaki yetkinliği oldu. Türkiye ilaç sektöründe Ar-Ge kültürü anlayışının yerleşmesinde önemli katkıları olan Abdi İbrahim, Türkiye'nin akredite olmuş ilk ve en büyük ilaç Ar-Ge Merkezini bünyesinde barındırıyor.

Uzun vadeli büyüme hedefleri doğrultusunda yenilikçi bir yönetim yaklaşımı benimseyen Abdi İbrahim, Ar-Ge faaliyetleri aracılığıyla yenilikçi ürünler geliştirmeyi, bioeşdeğerlik çalışmalarıyla yüksek başarı oranı yakalamayı, eş değer ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmayı gerek Türkiye gerekse Avrupa için Ortak Teknik Doküman (CTD) dosyalarının hazırlanmasını ve değer katılmış ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

2012 yılında 100. faaliyet yılını geride bırakan Abdi İbrahim, yenilikçi ürün ve hizmetlerle toplum sağlığına hizmet etmenin yanı sıra eğitim, kültür-sanat alanlarında öncü sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Kendisini örnek bir kurumsal vatandaş olarak konumlandıran şirket, 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın hizmetine sunduğu Abdi İbrahim İlköğretim Okulu'nun ardından Belma Barut İlköğretim Okulu'nun inşaatına 2012 yılında başlayarak sosyal sorumluluk projelerine yeni bir halka ekledi. Toplum sağlığı alanında ise bilinçli ilaç kullanımına yönelik Akılcı İlaç Kampanyası ile kamuoyu nezdinde takdir toplayan şirket, 2012 yılında Bruno Sağlık TIR'ı projesine hayat vererek burun sağlığı konusunda toplumsal bilinç yaratmayı hedefledi.

Bu projelerin yanı sıra Abdi İbrahim, uluslararası kültür-sanat dünyasının 2012 yılındaki en dikkat çekici sanat etkinliklerinden birisi olan Van Gogh Alive Dijital Sanat Sergisi'ni, dünya prömiyerinin hemen ardından Türkiye'de 215 bin sanatseverle buluşturarak önemli bir başarıya imza attı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Abdi İbrahim Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title