Haberler

Abdi İbrahim BM Küresel İlkeler Sözleşmesi 4. İlerleme Raporu'nu Yayımladı

Abdi İbrahim, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi 4. İlerleme Raporu'nu yayımladı.

Abdi İbrahim açıklamasına göre şirket, sürdürülebilir kalkınma ve yaşanabilir bir çevre oluşturulmasına destek vermek amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan'ın himayesinde özel sektör, kamu kesimi ve sivil toplum alanlarında faaliyet gösteren pek çok kurumun katılımıyla 2000 yılında hayata geçirilen Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne yönelik ilerleme bildirimini dördüncü kez kamuoyuyla paylaştı.

Abdi İbrahim'in 2013 yılında yaptığı çalışmalar sonucunda, 690 evin bir aylık, 57 evin ise bir yıllık su ihtiyacına karşılık gelen 10 bin 350 metreküp su tasarrufu, enerji verimliliği alanında 2000 yılından itibaren bir dizi proje geliştirilerek yıllık yüzde 35 düzeyinde de enerji tasarrufu sağlandığı bildirildi.

Gerçekleştirdiği projelerle 2013 yılında 67 konutluk bir yerleşkenin bir yıllık enerji ihtiyacına eşdeğer tasarruf edilmesini sağlayan Abdi İbrahim'in aynı yıl içinde toplam 848 kişiye de 44 saat çevre eğitimi vererek çevresel standartlara katkı sağladığına işaret edildi.

-Taşpolatoğlu: "Dünyanın gelecek nesillerden ödünç alındığı düşüncesiyle hareket ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Üst Yöneticisi (CEO) Süha Taşpolatoğlu, sürdürülebilir gelişme ve kurumsal sosyal sorumluluk doğrultusunda yenilikçi ürünler kadar sağlıklı, eğitimli ve temiz bir çevrede yaşayan kuşakların da vazgeçilmez olduğu ilkesiyle hareket ettiklerini bildirdi.

Taşpolatoğlu, sosyal sorumluluk faaliyetlerini asli faaliyetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak kabul ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda sürdürülebilirlik çalışmalarını yalnızca bir proje olarak değil, tüm kararlarımızı bu ilkeye göre verdiğimiz bir iş yapış biçimi olarak görüyoruz. Abdi İbrahim olarak yaşadığımız dünyanın gelecek nesillerden ödünç alındığı düşüncesiyle hareket ediyoruz. İnsana ve çevreye duyarlılık bilinciyle hareket ederek Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne attığımız imza ile tüm faaliyetlerimizi güvenilirlik, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleriyle yürütüyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Abdi İbrahim Kofi Annan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title