Haberler

ABD Yönetimi: Tampon Bölgeye Gerek Yok

Güncelleme:

ABD Yönetimi, Türkiye'nin Suriye'de tampon bölge oluşturmayı düşündüğü haberlerine en net yorumu yaptı: Şu anda ABD ordusu ya da koalisyon perspektifinden buna gerek yok.

Washington Yönetimi, Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge kurulması önerisiyle ilgili, buna soğuk yaklaşan Amerikan pozisyonunun değişmediğini belirtip bugüne kadar konuyla ilgili en net ifadeleri kullandı ve "Şu anda ABD ordusu ya da koalisyon perspektifinden buna gerek yok" dedi.

"HİÇBİR PLANDAN HABERDAR DEĞİLİZ"

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, gazetelerde çıkan Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahalede bulunacağı yönündeki haberlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye ve Türk liderlerin uçuşa yasak bölge de içerecek veya içermeyecek bir tampon bölgeye olan ilgileri aylardır net biçimde ortaya koydukları bir şey. Niyetleri ya da planları konusunda da sizi onlarla konuşmaya yönlendiririm. Bunun için hazırlanan askeri planlanlarından, hiçbir plandan haberdar değiliz." diyerek ABD'nin bu meselenin dışında olduğunu söyledi.

HER KONUŞMADA GÜNDEMDE

Kirby, konunun geçen hafta Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon konuşmasında gündeme gelip gelmediği konusunda "Birçok konuda konuştular. Türkiye'nin bu konuya ilgisi yeni değil. Ve konuşmalarda her zaman gündeme gelen bir şey" dedi.

Dışişleri Sözcüsü, Suriye'de bir tampon bölge için ABD'nin pozisyonuna ilişkin ise "Pentagon adına konuşmuyorum ama bunu net biçimde söylediler. Şu anda ABD ordusu ya da koalisyon perspektifinden buna gerek yok ve böyle bir şeyin uygulanmaya çalışılmasında zorluklar var" diyerek, Türkiye'nin böyle bir işe tek başına kalkışması halinde ABD'nin bu plana destek vermeyi düşünmediğini açıkça ortaya koydu. Kirby, ancak Türkiye'nin bu konuda bir karar vermediğini de ekleyerek, "Henüz (Türklerin) vermedikleri bir kararın ötesine geçmek istemiyorum ve devam eden görüşmelerle ilgili de detay vermeyeceğim" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Washington John Kirby Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (215)

....1453:

irakta savasa gerek varmiydi bir hic ugruna iraki mahvettiniz iki yuzluler sizi ve buradada recep tayyip erdoganin abd usagi olmadiginida kanitlamis oldunuz iki yuzlu vatan hainleri erdoganin sizin gibi olmadiginin ispati israil ingiliz usaklari vatan haini serefsizler sizi

92
17
yanıtYanıtla
mehmetmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

hdp li millet vekileri neden israil hic laf soylemiyo kankamilar yoksa

65
27
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BİJİ ABD BİJİ İSRAİL DİYENLERİ ŞİDDETLE KINIYORUM... ÇOK AHMAKÇA BİR LAF KUSURA BAKMAYIN AMA ÖYLE...

60
20
yanıtYanıtla
SssmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bütün dünya bir olmuş müslümanlara saldırıyor hatta müslümanlarda bir olmuş müslümanlara saldırıyor biz bu ırkçı ve mezhepci tavırlarını bırakmadığımız sürede bizim kanımız akmaya devam edicek

65
4
yanıtYanıtla
KürdimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adam gâvur ama haklı bravo bir bizim hükümet anlamadı

38
29
yanıtYanıtla
KÜRSAT:

MEGERSE BENIM ÜLKEMDE ADI TURKIYE AMA ICINDE TURK OLMAYAN MEGERSEN NEKADAR INSAN VARMIS MEGER DEMEKKI TURK MILLETI IRKCI DEGIL EGER IRCI OLSAYDI BUKADAR BORAZANCILAR ORTAYA CIKAMAZLARDI BUKADAR KONUSAMAZLADI BUKADAR ÖZGÜRCE HAKARET EDEMEZLER BAZEN DÜSÜNÜYORUMDA ACABA BEN TURKIYEDE DEGILDE BASKA BIR YERIN VATANDASIMIYINDA BENIM HABERIM YOK YOK BU BÖYLE DEVAM ETMEMELI TURKLERE KAFATASCI DIYEN KAFATASCILAR ARTI NIYETLERINZ BELLI OYLUR AMA BU MILLET BUNU AF ETMEZ BU MEYDANALR SIZEDE KALMAZ UNUTMAY

31
35
yanıtYanıtla
...PETSPGSHHS:

AVUCUNUZU YALAYIN DIYO OBAMA

43
22
yanıtYanıtla
uuuumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ey abd cek elini bu bolgeden kan ve goz yasindan baska ne verdin

36
25
yanıtYanıtla
cengizzz:

biji serok obama emir vermeden kimse sınırı 1 cm bile geçemez. NOKTA.

37
19
yanıtYanıtla
ReisMobil-IOS:

Eger ABD gerek yok diyorsa ozaman kesinlikle Tampon bölgeye gerek vardir demek

36
20
yanıtYanıtla
Tüm 215 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title