Haberler

ABD ve AVRUPA'NIN İnsan Hakları Savunucuları Şişli'de Buluşuyor

Güncelleme:

"Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı" 4 Şubat Cumartesi günü, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenecek.

"İnsan Hakları Savunucusu Kimdir?", "Savunuculuk nerede başlar?" soruları çerçevesinde gerçekleşecek konferansta yerel yönetimlerin, siyasetçilerin, özel şirketlerin ve sivil toplum örgütlerinin toplumsal cinsiyet eşitliğine dair neler yapabilecekleri üzerinde durulacak.

"Bir İnsan Neyi Değiştirebilir?" ve "Dönüşüm Yaratan Sosyal Girişimler" başlıklı iki oturumdan oluşan konferansa ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları işlerle öncü olan önemli isimler katılacak.

ABD tarihinde Temsilciler Meclisi'ne giren ilk başörtülü vekil Ilhan Omar
Danimarka'da kadın camisinin öncülerinden kadın imam Sherin Khankan
İngiltere Kraliyet Savcılığı Başsavcısı Nazir Afzal, İzmir'de köy okulunda çocukları taciz eden okul müdürünü ihbar ederek tutuklanmasını sağlayan Saadet Özkan
Yaşayan Bebekler: Cinsiyetçiliğin Dönüşü kitabının yazarı, İngiliz feminist Natasha Walter
LGBTİ bireylerinin ailelerini buluşturan LİSTAG'ın ve LADEG+ LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Destek Grubu kurucularından Sema Yakar
Kadınların güvenli kürtaja erişemediği, yasakların kadınların hayatını tehlikeye soktuğu yerlere bir gemiyle yanaşıp bu hizmete ihtiyacı olan kadınlara ulaşan bir grup olan WomenonWaves'ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Hazal Atay da konuşmacılar arasında yer alacak.
Aynı zamanda, Amerikan Country klasiklerini Orta Doğu ezgileriyle harmanlayan Suriyeli, Amerikan, Çek, İngiliz, İspanyol ve Türk müzisyenlerden oluşan Country For Syria grubu kısa bir konser verecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Orta Doğu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title