Haberler

ABD Upen Üniversitesi'nden Prof Dr. Füsun Özer'den Neü'de Konferans

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Endodontik Tedavi Görmüş Dişlerin Restorasyonu konulu konferans düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından Endodontik Tedavi Görmüş Dişlerin Restorasyonu konulu konferans düzenlendi.

Meram Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonundaki konferansa, ABD Philedelphia UPEN Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Hekimliği Bölümü Öğretim Üyesi olan ve dekan yardımcılığı görevi devam eden Prof. Dr. Füsun Özer konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yağmur Şener'in yaptığı programın ilk bölümünde katılımcılara diş hekimliği mesleği ve endodontik tedavi görmüş dişlerin restorasyonu ile ilgili bilgi verildi. Prof. Dr. Füsun Özer, kanal tedavisi işleminin önemi, kanal tedavisi yapıldıktan sonra dişlere ne gibi adeziv veya protetik işlemler uygulanması gerektiğini anlattı. Diş hekimliği öğrencilerinin ve diş hekimlerinin de davet edildiği konferansta endodontik tedavi sonrası restorasyon konusunda farklı ve yeni uygulamalar hakkındaki soruları cevaplayan Özer en son tekniklerin tüm detayları ile ilgili bilgi birikimini katılımcılara aktardı.

Konferans programının ikinci bölümünde ise Prof. Dr. Füsun Özer Amerika'daki eğitim sistemi hakkında katılımcıların sorularını yanıtladı. Amerika'da eğitim almak isteyen öğrencilere ülkenin üniversite kabul şartlarını, ekonomik maliyetini, burs desteklerini anlatan Prof. Dr. Özer, akademisyenlik yapmayı düşünenler için de neler yapmaları gerektiğini açıkladı ve Amerika'daki laboratuvar imkanlarını anlattı. Özer katılımcılara Amerika'daki üniversitelerin sosyal faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Konferans sonunda Prof. Dr. Füsun Özer'e konuşmalarından dolayı NEÜ logosonu taşıyan bir hatıra hediyesi takdim edildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meram Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title