Haberler

ABD, Türkiye'nin YPG'yi Bombalamayı Durdurmasını İstedi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından açıklama geldi. AFP haber ajansının aktardığına göre ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi.

Kirby açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık"

"IŞİD'E ODAKLANIN"

Reuters haber ajansı da ABD'nin Türkiye ve Suriye'deki Kürtleri geri adım atması ve 'ortak tehdit' olan IŞİD'e odaklanması konusunda uyardığını aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapılan top atışlarının angajman kuralları ihlali sonucu olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı John Kirby Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (335)

ALIMobil-ANDROID:

TC SOW YAPIYOR BU YENILGININ GÖSTERGESIDIR

59
165
yanıtYanıtla
mardinli:

ISRAILE KAFA TUTMUS BIR DUNYA LIDERIMIZ VAR KALDI KI SEN ISRALIN MASASISIN EY ABD SENIMI DINLEYECEK SUPER GUC TURKIYE HADI ISINE BAK

129
23
yanıtYanıtla
YPG:

Kürtler koridorları birleştirecek sizde bakacaksınız. Haydi yiğitler ilk hedefiniz azez-cerablus, ikinci hedefiniz akdeniz.

44
90
yanıtYanıtla
atın arpası:

HEYT BEE SANKİ KENDİ SAVAŞARAK KAZANIYOR OLUM O TOPRAKLARI VERECEK OLAN ABİLERİNİZ SİZE ONU ÖDÜNÇ VERİYO SONRA SİZİN İŞİNİZİ GÖRÜRLER MERAK ETMEYİN NASIL OLSA YAPAYALNIZ KALACAKSINIZ

yanıt21
yanıt1
Kürdi:

bunlar daişe karşı birşey demiyorlardı ama söz konusu Kürtler olunca kinlerini kusuyorlar Kürtler bunu ebediyyen unutmayacak. . .

35
96
yanıtYanıtla
Cevap:

Kurtler gibi nankor insan yok dunyada

yanıt36
yanıt13
TÜRKMENLER ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR.:

RUSYA TÜRKMENLERİ VURURKEN HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYORDU ABD. . . NE OLDU BİRDEN DE BİZDEN BOMBARDIMANI DURDURMAMIZI İSTİYORSUNUZ? MADEM ÖYLE , SİZ DE RUSYA İLE BERABER IŞİD''E ODAKLANIN. . . RUSYA SURİYE''YE GELDİ GELELİ DAHA IŞİD''E SALDIRDIĞI GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL. . . VARSA YOKSA TÜRKMENLERE SALDIRIYOR. . . HEM YPG, HEM ESED GÜÇLERİ, HEM DE RUSYA. . . TÜRKMENLER ORADA YALNIZ DEĞİLDİR. ONLARI SAHİPSİZ SANMAYIN. . GEREKİRSE HEPİMİZ CAN VERMEYE HAZIRIZ. . AKLINI BAŞINA AL ABD VE RUSYA.

92
18
yanıtYanıtla
123'''':

ÇOK GÜZEL SÖYLEDIN KARDEŞ. AĞZINA SAĞLIK.

yanıt36
yanıt0
ÇORUMLU:

SANMAYIN Kİ CİDDİ ANLAMDA SAVAŞ ÇIKINCA ABD YANIMIZDA OLUR. AMERİKAYA GÜVENİLMEZ.

101
6
yanıtYanıtla
halkMobil-ANDROID:

ey ahmet bizi rezil ediyorsun yarin bir bomba atarlarsa angajmani gürürsün

43
62
yanıtYanıtla
Tüm 335 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title