Haberler

ABD, Türkiye'nin YPG'yi Bombalamayı Durdurmasını İstedi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby'den Türk güçlerinin obüslerle YPG mevzilerini vurmasının ardından açıklama geldi. AFP haber ajansının aktardığına göre ABD, Türkiye'nin Suriye Rejimine ve Kürt güçlerine yönelik bombardımanı durdurmasını istedi.

Kirby açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık"

"IŞİD'E ODAKLANIN"

Reuters haber ajansı da ABD'nin Türkiye ve Suriye'deki Kürtleri geri adım atması ve 'ortak tehdit' olan IŞİD'e odaklanması konusunda uyardığını aktardı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yapılan top atışlarının angajman kuralları ihlali sonucu olduğunu söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı John Kirby Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (335)

ALIMobil-ANDROID:

TC SOW YAPIYOR BU YENILGININ GÖSTERGESIDIR

59
165
yanıtYanıtla
mardinli:

ISRAILE KAFA TUTMUS BIR DUNYA LIDERIMIZ VAR KALDI KI SEN ISRALIN MASASISIN EY ABD SENIMI DINLEYECEK SUPER GUC TURKIYE HADI ISINE BAK

129
23
yanıtYanıtla
YPG:

Kürtler koridorları birleştirecek sizde bakacaksınız. Haydi yiğitler ilk hedefiniz azez-cerablus, ikinci hedefiniz akdeniz.

44
90
yanıtYanıtla
atın arpası:

HEYT BEE SANKİ KENDİ SAVAŞARAK KAZANIYOR OLUM O TOPRAKLARI VERECEK OLAN ABİLERİNİZ SİZE ONU ÖDÜNÇ VERİYO SONRA SİZİN İŞİNİZİ GÖRÜRLER MERAK ETMEYİN NASIL OLSA YAPAYALNIZ KALACAKSINIZ

yanıt21
yanıt1
Kürdi:

bunlar daişe karşı birşey demiyorlardı ama söz konusu Kürtler olunca kinlerini kusuyorlar Kürtler bunu ebediyyen unutmayacak. . .

35
96
yanıtYanıtla
Cevap:

Kurtler gibi nankor insan yok dunyada

yanıt36
yanıt13
TÜRKMENLER ASLA SAHİPSİZ DEĞİLDİR.:

RUSYA TÜRKMENLERİ VURURKEN HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYORDU ABD. . . NE OLDU BİRDEN DE BİZDEN BOMBARDIMANI DURDURMAMIZI İSTİYORSUNUZ? MADEM ÖYLE , SİZ DE RUSYA İLE BERABER IŞİD''E ODAKLANIN. . . RUSYA SURİYE''YE GELDİ GELELİ DAHA IŞİD''E SALDIRDIĞI GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL. . . VARSA YOKSA TÜRKMENLERE SALDIRIYOR. . . HEM YPG, HEM ESED GÜÇLERİ, HEM DE RUSYA. . . TÜRKMENLER ORADA YALNIZ DEĞİLDİR. ONLARI SAHİPSİZ SANMAYIN. . GEREKİRSE HEPİMİZ CAN VERMEYE HAZIRIZ. . AKLINI BAŞINA AL ABD VE RUSYA.

92
18
yanıtYanıtla
123'''':

ÇOK GÜZEL SÖYLEDIN KARDEŞ. AĞZINA SAĞLIK.

yanıt36
yanıt0
ÇORUMLU:

SANMAYIN Kİ CİDDİ ANLAMDA SAVAŞ ÇIKINCA ABD YANIMIZDA OLUR. AMERİKAYA GÜVENİLMEZ.

101
6
yanıtYanıtla
halkMobil-ANDROID:

ey ahmet bizi rezil ediyorsun yarin bir bomba atarlarsa angajmani gürürsün

43
62
yanıtYanıtla
Tüm 335 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title